LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Naša dica”

Studenti Ekonomskog fakulteta splitskoj udruzi uručili financijska sredstva prikupljena tijekom humanitarne akcije

Riječ je o tradicionalnoj akciji koja se odvija u okviru kolegija Upravljanje manifestacijama, kada studenti umjesto pisane izrade poslovnog plana manifestacije mogu izabrati da, pod mentorstvom prof. dr. sc. Smiljane Pivčević, organiziraju humanitarnu manifestaciju.

Riječ je o tradicionalnoj akciji koja se odvija u okviru kolegija Upravljanje manifestacijama, kada studenti umjesto pisane izrade poslovnog plana manifestacije mogu izabrati da, pod mentorstvom prof. dr. sc. Smiljane Pivčević, organiziraju humanitarnu manifestaciju.

Studenti Ekonomskog fakulteta, zajedno s dekanom izv. prof. dr. sc. Vinkom Muštrom i prodekanicom prof. dr. sc. Smiljanom Pivčević, svečano su u četvrtak 26. siječnja, u vijećnici Dekanata, uručili donacijski ček udruzi roditelja djece s posebnim potrebama  Naša dica.

Naime, vrijedni studenti su božićnom humanitarnom akcijom prikupili čak 7832 eura, koji će sasvim sigurno pomoći udruzi.

U akciji su sudjelovala i djeca iz splitskih vrtića i škola koja su izrađivala božićne ukrase i čestitke, koje su zajedno s igračkama, rukotvorinama i ostalim doniranim artiklima i prodavani na štandu u trgovačkim centrima. Na društvenim mrežama održala se sportska aukcija s nizom potpisanih artikala poznatih sportaša i klubova, a mogla se i zaigrati lutrija, u kojoj su sudionici imali priliku osvojiti preko 400 vrijednih nagrada. 

Inače, riječ je o tradicionalnoj akciji koja se odvija u okviru kolegija Upravljanje manifestacijama, kada studenti umjesto pisane izrade poslovnog plana manifestacije mogu izabrati da pod mentorstvom prof. dr. sc. Smiljane Pivčević organiziraju humanitarnu manifestaciju.

Na svoje studente ponosan je i dekan Vinko Muštra.

Iznimna mi je čast biti danas ovdje s vama i podijeliti ovo zadovoljstvo koje svi osjećamo, kako ja kao čelnik institucije, tako i svi naši zaposlenici i studenti. Osim prikupljenih sredstava, treba istaknuti nešto još važnije a to su emocije i vrijednosti koje studentima ostaju iza ove akcije. Mislim da su kroz ovakvu aktivnost prepoznali da njihova odgovornost ne leži samo u financijskim izvještajima, niti u onom plusu i profitu kojeg mi svi vidimo kad pričamo o ekonomiji, nego i u društvenoj odgovornosti. Odgovornosti u sredini u kojoj žive, sredini u kojoj ima potrebitih i kojima treba pomoći jer jedino ako pomažete možete rasti  rekao je dekan Muštra, zahvalivši svim studentima koji su sudjelovali u akciji i nesebično svoje slobodno vrijeme posvetili onima kojima je pomoć zaista potrebna.

FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU