LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultetska tradicija

Studenti Ekonomskog fakulteta prikupili 31 tisuću kuna za djecu s malignim bolestima

Tim od deset studenata – Zrinka Alaburić, Antonia Čarija, Ana Čavka, Ana Gulić, Mia Jujnović, Petra Knežević, Ivan Lozina, Helena Milun, Juliana Vujević i Karla Vuković – imao je priliku doprinijeti društvu svojim odgovornim djelovanjem.

Tim od deset studenata – Zrinka Alaburić, Antonia Čarija, Ana Čavka, Ana Gulić, Mia Jujnović, Petra Knežević, Ivan Lozina, Helena Milun, Juliana Vujević i Karla Vuković – imao je priliku doprinijeti društvu svojim odgovornim djelovanjem.

Jučer je svečano uručena donacija u iznosu od 31 218,27 kuna prikupljena tijekom humanitarne akcije Djeca za djecu, koju su organizirali studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu, i to sedmu godinu zaredom. Ovogodišnja sredstva donirana su udruzi Sanus – Klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti.

Humanitarna akcija organizira se u okviru kolegija Upravljanje manifestacijama u sklopu. Studenti studija Turizam i hotelijerstvo umjesto pisane izrade poslovnog plana manifestacije mogu pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Smiljane Pivčević biti organizatori ovakve manifestacije. Tim od deset studenata – Zrinka Alaburić, Antonia Čarija, Ana Čavka, Ana Gulić, Mia Jujnović, Petra Knežević, Ivan Lozina, Helena Milun, Juliana Vujević i Karla Vuković – tako je ove godine imao priliku doprinijeti društvu svojim odgovornim djelovanjem.

Kako stoji u službenoj objavi, u akciji sudjeluju i djeca iz splitskih vrtića i okolice – DV Bambini, DV Cvrčak (10 vrtića), DV Dobri, DV Čarobni pianino (10 vrtića), DV Calimero, DV Grigor Vitez, DV Šareni leptirić i DV Marjan (10 vrtića). Ona su, naime, izrađivala božićne ukrase i čestitke koje su se zajedno s igračkama, rukotvorinama i ostalim doniranim artiklima studenti u prosincu 2020. godine prodavali na štandu u City Centru One u Splitu.
– Uz navedene proizvode prikupljale su se i novčane donacije, i to u predviđenim kutijama na Ekonomskom fakultetu u Splitu te uplatama na račun. Ostale aktivnosti uključivale su i prodaju srećki za online lutriju, aukciju artikala oglašenih na društvenim mrežama humanitarne akcije Djeca za djecu, online nagradne igre itd. Unatoč vremenima kada kontaktna suradnja nije opcija, studenti su pronašli način da potpomognu rad Udruge. Tako su društvenim mrežama humanitarne akcije kontinuirano pratili aktivnosti Udruge te pružali komunikacijsku potporu s ciljem osnaživanja svijesti javnosti o potrebama štićenika Udruge. – navodi se u priopćenju.
Akcijom Djeca za djecu tijekom sedam godina prikupljeno je više od 200 tisuća kuna zahvaljujući raznim aktivnostima poput humanitarnih koncerata, sportskih natjecanja i raznih zabavnih događaja.
FOTO: EKONOMSKI FAKULTET SPLIT