LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Career Booster prvi put u Varaždinu

„Studenti, budite proaktivni i 'boostajte' vlastitu karijeru!“

Studentice FOI-ja Franja Kutnjak, Petra Odeljan i Petra Kuhar na Career Booster u Varaždin dovele su uspješne poduzetnike i stručnjake te svojim kolegama omogućile stjecanje novih znanja i razvoj vještina u kontaktu s poslodavcima.

Studentice FOI-ja Franja Kutnjak, Petra Odeljan i Petra Kuhar na Career Booster u Varaždin dovele su uspješne poduzetnike i stručnjake te svojim kolegama omogućile stjecanje novih znanja i razvoj vještina u kontaktu s poslodavcima.

Prvi Career Booster u Varaždinu uspješno je održan od 21. do 23. ožujka 2017. na Fakultetu organizacije i informatike. Projekt, koji mladima olakšava ulazak na tržište rada organizirale su studentice diplomskog studija FOI-ja, Franja Kutnjak, Petra Odeljan i Petra Kuhar, uz pomoć Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike, na inicijativu Start-Up udruge.

– Izrazito smo ponosne što smo imale priliku organizirati prvi Career Booster u Varaždinu. Od planiranja projekta pa sve do realizacije, veliku podršku pružili su nam FOI i Centar za podršku studentima i razvoj karijera Događaj je izazvao velik interes među studentima, što dokazuje i broj od dvjestotinjak sudionika kroz sva tri dana događaja. U samo nekoliko tjedana uspjele smo dogovoriti predavanja uvaženih stručnjaka, poduzetnika te predstavljanja uspješnih poduzeća. – rekle su nam organizatorice.

Studentice su na FOI dovele više od 20 tvrtki, institucija, organizacija i pojedinaca koji su svoja poslovna iskustva podijelili s posjetiteljima. Mladima su se predstavili poslodavci iz tvrtki: Degordian, King Kong Agency, MINDIST, Androlić konzalting, BeadItOn, Tehnološki park Varaždin, Razvojna Agencija Sjever, Marker, MyBeeLine, Podravka, iGamingPlatform, LIDL, Infinum, Arbona, NTH grupa i drugi. Studenti su mogli čuti njihove poticajne poslovne priče, sudjelovati u radionicama koje su pripremili te rješavati poslovne slučajeve.

– Izrađen je vrlo dinamičan program, koji su činili govori, predavanja, radionice i rješavanja poslovnih slučajeva poduzeća. Vjerujemo da je upravo takav koncept privukao studente, kojima je pružena prilika upoznavanja poslodavaca, stjecanja novih znanja i razvoja vlastitih vještina. – smatraju organizatorice.

Na prvom varaždinskom Career Boosteru nije nedostajalo motivacije, poslovnih kontakata i korisnih savjeta uspješnih poslovnih ljudi, koji će uvelike pomoći studentima u potrazi za poslom. Sudionici su oduševljeni odabirom predavača i organizacijom događaja uz male zamjerke na raspored aktivnosti:  

– Prezadovoljna sam projektom jer sam čula iskustva poslodavaca s raznih područja koja mi mogu pomoći jednog dana na razgovoru za posao. Rješavala sam i poslovni slučaj iako mi je bilo prenaporno jer je stavljen dosta kasno navečer. – rekla nam je Monika Martinez, studentica četvrte godine ekonomike poduzetništva na FOI-ju.

Organizatorice su zadovoljne uspjehom projekta i pozitivnim reakcijama studenata te se slažu da uvijek ima mjesta za poboljšanje. Stoga ih raduju novi izazovi na kojima će stečena iskustva moći provesti u djelo.

– Moramo priznati da je priprema događaja bila puno lakši zadatak od samog izvođenja. Kao u svakom poslu, suočile smo se s nekoliko problema, no „tko radi, taj i griješi“! Ovo je bilo neprocjenjivo iskustvo i s obzirom na to da smo prvi put organizirale takav događaj, vrlo smo zadovoljne krajnjim ishodom. Ovim putem željele bismo se zahvaliti svim poslodavcima i predavačima, Fakultetu organizacije i informatike, Centru za podršku studentima i razvoj karijera te posebno dekanu Fakulteta prof. dr. sc Nevenu Vrčeku na pruženoj potpori i Danijelu Dadoviću iz Centra za podršku studentima i razvoj karijera, koji je u svakom trenutku bio naša desna ruka. Veselimo se novim projektima te pozivamo sve studente da i dalje budu proaktivni i boostaju vlastitu karijeru! – poručile su Franja Kutnjak, Petra Odeljan i Petra Kuhar.

FOTO: FOI