LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski radovi

Studenti ALU sudjeluju u najvećem sajmu umjetnina u Hrvatskoj: Art Zagreb

Posebna pažnja posvećena je suvremenoj umjetnosti, a svoje radove predstavit će galerije i umjetnici, a među njima i studenti Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu.

Posebna pažnja posvećena je suvremenoj umjetnosti, a svoje radove predstavit će galerije i umjetnici, a među njima i studenti Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu.

Art Zagreb poznat je kao najveći sajam umjetnina u Hrvatskoj, a 26. rujna počinje njegovo 6. izdanje. Održava se u paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma gdje će se okupiti razni umjetnici, kolekcionari i ljubitelji umjetnosti.


Fokus na suvremenu umjetnost

 

Posebna pažnja posvećena je suvremenoj umjetnosti, a svoje radove predstavit će galerije i umjetnici. Posjetiteljima događaja svoje radove predstavit će i studenti Akademije likovne umjetnosti u Zagrebu.

Strukovno udruženje Društva hrvatskih povjesničara umjetnosti (DPUH) organiziralo je i mentorirani praktikum s ciljem povezivanja teoretičara i praktičara umjetnosti, a rezultat višemjesečnog praktikuma je izložba pod nazivom „Govor boje". Ova izložba istražuje različite načine umjetničkog izražavanja bojama i bit će podijeljena u tri tematske cjeline.

Jedna ulaznica vrijedi za sva događanja na sajmu umjetnina Art Zagreb. Od 27. rujna do 1. listopada paviljoni su otvoreni od 11 do 20 sati, a vanjska događanja održavaju se do ponoći. Ulaz za prvi dan sajma je besplatan, a ulaznice za ostale dane mogu se kupiti na ulazu.

Dnevna ulaznica košta sedam eura, ali postoje i obiteljske, festivalske, umirovljeničke i grupne ulaznice kojima cijene variraju.

Više informacija možete pročitati na poveznici.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA