LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
5. PitchADU

Studenti Akademije dramske umjetnosti predstavljaju projekte profesionalcima iz AV industrije

Peto izdanje PitchADU-a, održat će se u petak 7. listopada u 16 sati na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Peto izdanje PitchADU-a, održat će se u petak 7. listopada u 16 sati na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

PitchADU je jedinstveni jednodnevni događaj, forum u sklopu kojeg studentice i studenti preddiplomskih i diplomskih studija filmskih usmjerenja Akademije dramske umjetnosti predstavljaju svoje projekte profesionalcima iz domaće audiovizualne industrije. Ovogodišnje, peto izdanje PitchADU, održat će se u petak 7. listopada 2022. godine u 16 sati, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Frankopanska 22). Sjajna je to prilika da se javnom prezentacijom, odnosno pitchem u svega pet minuta (nakon čega slijedi nekoliko minuta za pitanja iz publike i žirija) studentski projekti predstave profesionalcima i budućim kolegama iz struke.

 

Na prethodnim izdanjima PitchADU-a predstavljani su projekti koji su kasnije zaživjeli te se realizirali kao pravi profesionalni projekti. Ove će se godine tako na pitching forumu predstaviti  11 studentskih projekata najrazličitijih formi i žanrova. Predstavit će se dokumentarno-zabavno emisija, game show, hibridni film, transmedijski projekt i još mnogo drugih!

 

Ove će godine PitchADU tako ugostiti predstavnike i predstavnice televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture i medija RH, Vijeća za elektroničke medije, Društva hrvatskih filmskih redatelja te drugih strukovnih i umjetničkih udruga, filmskih festivala te nezavisne producente.

 

Po završetku pitching foruma bit će dodijeljena nagrada za najbolje prezentirani projekt u iznosu od 5.000,00 kn. O pobjedniku ovogodišnjeg izdanja PitchADU-a odlučivat će tročlani žiri kojeg čine Danijel Pek, televizijski i filmski producent, Jasna Nanut, filmska i televizijska redateljica i Marija Kosor, producentica igranih i dokumentarnih filmova i serija te ravnateljica produkcije Hrvatske radiotelevizije.

 

Dva popratna programa prethodit će pitching forumu koji će se održavati od 16 do 18 sati. Prije njega, višestruko nagrađivani hrvatski filmski i televizijski redatelj Dalibor Matanić održat će masterclass na temu Režija TV serija na primjerima Područja bez signala i Šutnje koji će moderirati filmski kritičar i filmolog Mario Kozina. Nakon masterclassa i pitching foruma zakazano je predstavljanje sporazuma između Akademije dramske umjetnosti i Hrvatske radiotelevizije. Sporazum će donijeti mnoge nove pogodnosti za obje strane poput otvaranja natječaja za studentske projekte i pokretanje novih suradnji te mogućnosti za praksom na HRT-u za studente ADU.

 

Ovogodišnje izdanje PitchADU-a nastaje u suradnji Akademije dramske umjetnosti i Društva hrvatskih filmskih redatelja, a u organizaciji studentica i studenata Odsjeka produkcije.

FOTO: FILIP KOS/IVE TROJANOVIĆ