LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nekompetentnost ili skromnost?

Student prozvao Studentski zbor i dao im smjernice za rad, a evo što oni kažu!

Zbor je optužen za sporu reakciju i okretanje glave od problema, ali predsjednica SZ-a ne bi se složila s tim tvrdnjama.

Zbor je optužen za sporu reakciju i okretanje glave od problema, ali predsjednica SZ-a ne bi se složila s tim tvrdnjama.

O gužvama u menzi na Savi znaju već i ptice na grani, a zašto rješenje još uvijek nije na vidiku, upitao se i student koji je javno prozvao Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu putem objave u već poznatoj grupi Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava" na društvenoj mreži Facebook.
 

„Također, lijepo da je Studentski Zbor Sveučilišta U Zagrebu reagirao, no s obzirom na to da se ovo ne događa od jučer, a jedino ste legitimno studentsko tijelo koje može napraviti promjenu sa svime što se događa, šta Vam je trebalo do sada? Nemojte pisati "Odmah smo reagirali" jer niste i probleme s menzama i katastrofalnim nastupima Uprave Restorana imamo već 2 mjeseca. Sve to gledate i niste reagirali. Ovim putem Vas javno molim da ne okrećete glavu od studenata mjesecima, već da na glavu skačete i radite ono za što ste birani. Sve manje od toga je sramotno.“ – poručio je.

 

VEZANO: Studentski zbor UNIZG-a predstavio je novu Skupštinu uz poruku: „Stigla je nova klima“


 

Smjernice za Zbor


No, nije samo prozvao Zbor, već im je dao nekoliko korisnih smjernica za daljnji rad, uz uputu da je otvoren za davanje prijedloga:

- Zahtijevati normalne radne uvjete u menzama SNSR koje su od vitalne važnosti.

- Zahtijevati povratak starog radnog vremena svih restorana (brza i slastičarna uključivo - imperativ).

- Proširiti i uglaviti izbor/ponudu u menzama na SNSR. Ako Cvjetno Naselje može imat normalniju i raznolikiju ponudu, ne postoji nikakvo opravdanje zašto SNSR ne može.

- Zahtijevati da se ubrza proces realizacije cjelodnevne praonice za koju se žetoni mogu platiti online i preuzeti na recepciji doma 24/7 uz predodžbu računa. Ako treba pomoć oko sastavljanja koncepta, slobodno se javite, ali ako Vi i oni ne vidite da jednostavno ima previše studenata koji ne mogu prati robu između 8-17, onda živite u nekim pra-vremenima.

- Zahtijevati manju samovolju zaštitara na SNSR, tražiti manje kontrole kad su u pitanju druženja kojih na Savi ima od pamtivijeka.
 

VEZANO: SC uputio ispriku studentima nakon što im je poručio neka brže biraju što će jesti


 

Jer im je fora biti mikropolitičar 


Dotični student dobio je podršku brojnih članova grupe, ali neki su se zapitali zašto se on sam nije kandidirao? 
 

„Za razliku od likova koji se kandidiraju jer im je fora bit mikropolitičar i onda se osjećaju prozvanima jer ne obavljaju svoju dužnost, ja bar mogu otvoreno reći da nisam imao vremena savjesno obavljat dužnosti koje SZSZ nosi i ne pristupiti toj poziciji.“ – objasnio je.
 


VEZANO: Hoće li novo radno vrijeme menze na Savi spriječiti gužve?



Njegovu prozivku vidjela je i predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Ivona Josipović koja je pohvalila njegovu iskrenost, ali i izrazila razočaranje jer kako kaže, ne prati dovoljno rad SZZG-a.
 

„Nakon samo 8 dana mandata sastali smo se s čelnicima studentskog centra, razgovarali o problemima poput dugih redova i molili za otvaranje menzi zatvorenih za vrijeme pandemije (no da ne nabrajam o kojim smo sve problemima raspravljali i na koje smo ukazivali). Slažem se da postoji jako puno problema u studentskim domovima, pa tako i ove godine raspisujemo natječaj za domske odbore. U petak, 1. prosinca, u 18 sati na Skupštini SZZG trebao bi biti prihvaćen tekst natječaja, a isti će biti odmah nakon toga javno objavljen.“ – ispričala je Ivona.


Također ga je pozvala da postane jedan od predstavnika studenata koji žive u studentskim domovima.  Osim toga, nabrojala je i organizaciju brucošijade, sudjelovanje na smotri, organiziranje sastanka, izradu vodiča za brucoše i druge aktivnosti koje je Zbor proveo, uz jasnu poruku: „Možda na van ne vidite što radimo i koliko se trudimo i možda nikada ne dobijemo pohvale, ali smo i dalje tu za vas.“

Važno je naglasiti da je danas, 27. studenog s radom napokon počela Slasta na Savi, za čiji rad smo poslali upit prije više od nekoliko tjedana, ali odgovora nije bilo.
 
FOTO: FB GRUPA, STUDENTSKI DOM "STJEPAN RADIC" - "SAVA"