LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezultat izuzetnog truda i rada

Student iz susjedstva dobio punu stipendiju za Princeton

Student iz Tuzle dobio je ponudu za studiranje s punom stipendijom s čak četiriju prestižnih sveučilišta, a odabrao je Princeton.

Student iz Tuzle dobio je ponudu za studiranje s punom stipendijom s čak četiriju prestižnih sveučilišta, a odabrao je Princeton.

Mladić iz Tuzle, Edin Hasanović, dobio je punu stipendiju na jednom od najprestižnijih svjetskih sveučilišta, Princetonu. Iza njega stoji puno truda, natjecanja i raznoraznih postignuća koja su ga dovela do tog nevjerojatnog postignuća. Njegovu priču podijelio je Edhem Eddie Čustović, profesor u Melbourneu i jedan od osnivača BH Futures Foundation.

Čestitam, Edine na velikom uspjehu, posebno hvala tvojim roditeljima i porodici na podršci i sjajnim nastavnicima koji su bili uz tebe. – kazao je Čustović, prenosi Avaz.


Edin je aktivno sudjelovao na raznim natjecanjima i hackathonima, iz područja matematike, programiranja i engleskog jezika. Postizao je izvrsne rezultate na svim natjecanjima, a posebno se istaknuo za vrijeme polaganja  ispita TOEFL – Test of English as a Foreign Language, koji je položio s izvrsnim 117/120 bodova, te SAT – Scholastic Aptitude Test, na kojem je ostvario 1550/1600 bodova.

Princeton je bio jedan od četiriju američkih sveučilišta koje je mladiću ponudilo punu stipendiju. Presudan je bio prestižan program u području računalne znanosti koji nudi Princeton.
FOTO: UNSPLASH