LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademska mobilnost

Što sve donosi Erasmus+ program u idućoj godini

Program Erasmus+ za 2022. godinu donosi povećanje budžeta koji ukupno, na europskom nivou, iznosi gotovo 3,9 milijardi eura. 

Program Erasmus+ za 2022. godinu donosi povećanje budžeta koji ukupno, na europskom nivou, iznosi gotovo 3,9 milijardi eura. 

Završava prva godina novog sedmogodišnjeg razdoblja za Erasmus+, a početak druge programske 2022. godine prati gotovo udvostručen budžet u odnosu na prethodno razdoblje. Uz već poznatu strukturu, projektima mobilnosti i suradnje u okviru programa Erasmus+ podupire se i dodatno osnažuje zelena i digitalna tranzicija te se potiče aktivno građanstvo i sudjelovanje u demokratskom životu, prenosi Agencija za mobilnost i programe EU

Naime, program Erasmus+ za 2022. godinu donosi povećanje budžeta koji ukupno, na europskom nivou, iznosi gotovo 3,9 milijardi eura. I u 2022. godini nastavit će se s projektima mobilnosti učenika, studenata i obrazovnog osoblja, prekograničnih projekata suradnje u različitim područjima obrazovanja, mladih i sporta, kao i s aktivnostima vezanima uz Inicijativu Europska sveučilišta.

Očekuje se da će se mobilnost studenata i osoblja u 2022. godini rasti, a linija financiranja mobilnosti podržavat će takav trend. Kombinirani oblici mobilnosti promovirani su već u pozivu za 2021., podržavajući visokoškolske ustanove prema razvijanju zajedničkih nastavnih planova i programa poticanja mobilnosti i aktivnosti za studente, uz akademsko i administrativno osoblje te omogućujući mješovito online i tradicionalno učenje.

Nakon jednogodišnje stanke, stavke međunarodne kreditne mobilnosti i izgradnja kapaciteta ponovno se nalaze u programu Erasmus+, a koji se financira iz proračunskih linija EU-a za vanjske odnose. Projekti izgradnje kapaciteta podupiru suradnju između visokoškolskih ustanova u Erasmus+ pridruženim zemljama i njihovih partnera u odabranim regijama i zemljama diljem svijeta. Glavna nova značajka u usporedbi s izdanjem Erasmus+ za 2014. – 2021. je podjela između manjih projekata (za novopridošlice) i većih projekata.
FOTO: PIXABAY