LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Split

Sto kreveta dostupno je studentima s fakultetskim obvezama, sezonci ostaju na ulici

Studentski centar Split od obećanih 150 mjesta oslobodio je njih 100, i to isključivo za studente koji imaju fakultetske obveze.

Studentski centar Split od obećanih 150 mjesta oslobodio je njih 100, i to isključivo za studente koji imaju fakultetske obveze.

Za dio splitskih studenata nakon nekoliko neizvjesnih dana iz Studentskog centra stižu donekle dobre vijesti. Na službenim je stranicama objavljeno kako će splitski SC osigurati 100 mjesta za potrebe ljetnog smještaja studenata, ali isključivo onim studentima koji imaju obveze na svojim fakultetima. Smještaj će moći koristiti od 16. srpnja do 19. kolovoza i od 26. do 31. kolovoza.

Svi studenti koji su se prijavili na natječaj za smještaj u domovima u akad. god. 2017/2018, kao i oni koji su popunili anketu Studentskog zbora splitskog Sveučilišta, trebaju se do 16. srpnja javiti na recepciju doma dr. Franjo Tuđman na Kampusu, između 6 i 13 sati, osim tijekom vikenda. Kako bi dobili pravo korištenja ljetnog smještaja, studenti trebaju donijeti potvrdu sa svojih fakulteta iz koje će biti vidljivo da su studentska praksa ili druge fakultetske obaveze dio nastavanog procesa i to u periodu od 16. srpnja do 31. kolovoza 2018. Studentima kojima je potreban ljetni smještaj zbog polaganja ispita, a referade na fakultetima ne žele izdati potvrde, mogu dostaviti presliku sa studomata gdje se vidi ime i prezime studenata i datume ispita koje polažu. 

Cijena ljetnog smještaja po danu korištenja po studentu iznosi 36 kuna. Prednost pri smještanju imat će studenti koji su već stanovnici studentskih domova, po kriteriju većeg broja bodova, a potom studenti koji nisu ostvarili pravo na smještaj u tekućoj akademskoj godini, također prema broju bodova, do ispunjenja kapaciteta.

U periodu od 20. do 25. kolovoza smještajni su kapaciteti rezervirani za sudionike Sportskih igara mladih.

Budući da će i nakon ove odluke 80 studnata koji su iskazali potrebu za smještajem bez njega ostati, splitski Studentski zbor na svojoj Facebook stranici obavještava studente kako je u tijeku čišćenje prostorija kojima oni raspolažu koje će također biti dostupne studentima.