LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Stipendije Sveučilišta u Zagrebu: ove akademske godine povećane su na 1800 eura

Studenti zagrebačkog Sveučilišta mogu se prijaviti za stipendije u čak pet kategorija.

Studenti zagrebačkog Sveučilišta mogu se prijaviti za stipendije u čak pet kategorija.

Senat Sveučilišta u Zagrebu je na svojoj prvoj sjednici održanoj 24. listopada 2023. donio Odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu 520 stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. godinu 2023./2024.

Prijave na Natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima sveučilišnih prijediplomskih, sveučilišnih integriranih, sveučilišnih diplomskih te stručnih prijediplomskih i stručnih diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu, započinju 25. listopada u 12 sati i traju do 15. studenoga 2023. do 24 sata.

Prijave se obavljaju isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI). Iznos stipendije je uvećan, te za ovu akademsku godinu iznosi ukupno 1.800,00 EUR, stoji na stranici Sveučilišta u Zagrebu.
 

Kategorije


Studenti na raspolaganju imaju stipendije iz čak pet područja, ali mogu se prijaviti samo za jednu kategoriju.
 

A. Stipendije za izvrsnost ‒ studentima koji se nalaze u 10 posto najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju (350 stipendija)
 

B. Stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) (40 stipendija)


C. Stipendije uspješnim studentima sportašima (10 stipendija)

 

D. Stipendije podzastupljenim i ranjivim skupinama studenata (100 stipendija)
 

- studenti iz obitelji nižega socioekonomskog statusa

- studenti s invaliditetom

- studenti s djecom

- studenti iz alternativne skrbi
 

E. Stipendije za studente umjetničkoga područja (20 stipendija)
 

 „Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu će nakon što razmotri sve pristigle prijave, utvrditi popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije Natječaja te sastaviti privremenu rang-listu kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju te istu objaviti na mrežnoj stranici Sveučilišta.“ – stoji u objavi Sveučilišta.

Žalba


Kandidati koji ne ostvare pravo na stipendiju mogu u roku od tri dana od dana objave privremene rang-liste na mrežnoj stranici Sveučilišta podnijeti Povjerenstvu za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu pisani prigovor elektroničkim putem na adresu: stipendije@unizg.hr 

Dodatne informacije studenti mogu pogledati ovdje ili poslati upit na e-mail adresu: stipendije@unizg.hr 

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA