LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kvalifikacijsko natjecanje

Startup Prostec sa zagrebačkog Sveučilišta proglašen najboljim hrvatskim studentskim startupom

Prostec, pobjednik nacionalnog natjecanja, plasirao se u finale USWC-a 2018 koje će se održati od 8. do 12. listopada u Kopenhagenu.

Prostec, pobjednik nacionalnog natjecanja, plasirao se u finale USWC-a 2018 koje će se održati od 8. do 12. listopada u Kopenhagenu.

Hrvatsko kvalifikacijsko natjecanje za University Startup World Cup 2018 – USWC 2018 održalo se 16. srpnja 2018. godine u Rijeci. Sudjelovalo je deset finalista u različitim kategorijama s različitih hrvatskih sveučilišta: SmartStop, Morpheus, PlantPower, Sight, Prostec, Holoflake, Fiumica, ZUS, uSCOPE i DCC. Prvo mjesto osvojio je tim Prostec sa Sveučilišta u Zagrebu, a čine ga Luka Posilović, Karlo Siladi, Marin Parmać i Filip Božić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te Goran Mikec s Agronomskog fakulteta u Zagrebu. 

Prostec je tehnološki startup koji je razvijen s ciljem poboljšanja efikasnosti proizvodnje i poslovanja životinjskih farmi, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Farmeri se susreću s nizom problema u vođenju evidencije životinja i ekonomskog dijela poslovanja farme. Prostec, stoga, čini simbiozu tehnološkog, informatičkog i ekonomskog znanja tima te iskustva i znanja farmera kako bi se farmeri bez suvišnih briga mogli posvetiti onome što vole i što im donosi vrijednost, a startupu prepuste komplikacije.

Drugo mjesto osvojio je tim ZUS sa Sveučilišta u Rijeci, dok je treće mjesto osvojio tim Morpheus sa Sveučilišta u Zagrebu. Pobjednik nacionalnog natjecanja plasirao se u finale USWC 2018 koje će se održati od 8. do 12. listopada 2018. u Kopenhagenu.

University Startup World Cup vodeći je sveučilišni startup program i svjetsko studentsko startup natjecanje u sklopu kojeg se okupljaju najperspektivniji mladi talenti sa sveučilišta, profesionalci iz poduzeća kao i poduzetnici. Cilj je natjecanja stvaranje mreže internacionalnih studenata u kojoj se oni mogu inspirirati, usporediti svoje ideje s drugima i pretočiti akademsko znanje u održiv visokorastući posao.

Najbolji studentski startup timovi iz cijelog svijeta okupljaju se u Kopenhagenu na tjedan dana. Tamo će razvijati i prezentirati svoje ideje, istražiti skandinavsku startup scenu, susresti se s investitorima i na kraju se boriti kako bi dobili titulu najboljeg sveučilišnog startupa na svijetu i vrijedne nagrade. Pobjednika USWC-a 2018 očekuje prva nagrada od $25 000, dok pobjednike pojedinih kategorija nagrada od $5 000. Dodatni je benefit za finaliste da svoje startupe predstave na HighTech Summitu, jednom od vodećih sajmova ovog tipa u Danskoj. 

Hrvatski dio natjecanja organizirao je Lean startup Hrvatska u suradnji sa Startup Inkubatorom Rijeka.

FOTO: LEAN STARTUP CROATIA