LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski dom Ante Starčević

Stanare Šare dočekali miševi u sobama, oglasio se i SC

Među studentima koji stanuju na Šari vlada zabrinutost zbog miševa koji su se pojavili u pojedinim sobama. Oglasio se i SC te objasnio kako su redovne deratizacije obavljene, ali već i neke izvanredne u listopadu i prosincu. Slijedi još deratizacija prvog paviljona, no ostaje pitanje što je s drugim paviljonom gdje su se također pojavili.

Među studentima koji stanuju na Šari vlada zabrinutost zbog miševa koji su se pojavili u pojedinim sobama. Oglasio se i SC te objasnio kako su redovne deratizacije obavljene, ali već i neke izvanredne u listopadu i prosincu. Slijedi još deratizacija prvog paviljona, no ostaje pitanje što je s drugim paviljonom gdje su se također pojavili.

Studenti se često znaju susresti sa životinjama u hrani iz menze, no ovaj se put to dogodilo na mjestu gdje su najmanje očekivali – u studentskim sobama. U nedjelju na Facebook je grupi studentica podijelila sa svojim sustanarima iz Studentskog doma Ante Starčević, poznatijeg kao Šara, sliku miša koji se uhvatio za ljepilo u njenoj sobi u drugom paviljonu.  

 
FOTO: Facebook
 
Zabrinutost je studenata bila velika jer su se pribojavali da i njih ne dočeka neugodno iznenađenje kada uđu u sobu. 

― Nadam se samo da su to bila neka dva izolirana slučaja koja su se slučajno dogodila u tako kratko vrijeme i da se ne radi o nekakvoj najezdi –  objasnila je studentica Lucija F. 

O postojanju ovih glodavaca govori činjenica da se odmah na ulazu osjeti smrad, objasnio nam je student Dominik koji također živi u drugom paviljonu.

― Kad se uđe na glavni ulaz paviljona, odmah te omami taj neugodan miris kao da je nešto tamo umrlo. Vjerojatno miševi obavljaju nuždu ili se razmnožavaju. Uglavnom, ja sam također u istom paviljonu, i još sam bliže prizemlju nego djevojke koje su imale probleme s miševima. Nadam se da me neće dočekati koji put u sobi. Neka se taj dnevni boravak očisti i nek dovedu neke dezertere. Vjerujem da su studenti to prijavili, samo ne znam jel tko reagirao na to – govori Dominik.

Iz Studentskog Centra potvrđuju da su primili prijavu upravitelja Studentskog doma Ante Starčević o štetočinama i da će se obaviti deratizacija prvog paviljona. Ostaje i dalje pitanje što je s drugim paviljonom.

― Slijedom prijave upravitelja SD Ante Starčević, 9. 1. 2018. u 9 sati naručena je izvanredna deratizacija prvog paviljona zbog pojačane najezde štetnika – glodavaca izazvane okolišnim značajkama i vremenskim prilikama. Glodavci su primijećeni u stropovima koji predstavljaju idealno mjesto za boravak glodavaca zbog arhitektonsko-građevinskog rješenja zadnje rekonstrukcije i sanacije paviljona. Deratizacija će biti obavljena uz prisustvo domara SC-a jer će biti potrebno otvaranje stropnih revizijskih otvora kako bi se mogle postaviti meke i klopke za glodavce radi provedbe deratizacije. Nakon provedene deratizacije od ovlaštenih izvoditelja, provest će se i kontrola uspješnosti provedene akcije. – objasnio je sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

Iz SC-a objašnjavaju kako su u Studenskom domu Ante Starčević provedene redovne mjere deratizacije tijekom proljeća i jeseni te su na poziv zaposlenika i stanara doma, koji su uočili štetnike, provedene dvije mjere izvanredne deratizacije u listopadu i prosincu. Objašnjavaju i kako Odjel sanitarno-veterinarske kontrole SC-a i uprava SD Ante Starčević poduzimaju sve zakonski propisane mjere i reagiraju na svaku dojavu stanara.

FOTO: STUDENTSKI.HR/IVAN PERKOV