LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt studenata ADU

Sredstva prikupljena projektom „Drive in kultura” ići će zagrebačkim studentima

Građani bi uskoro mogli pratiti besplatna filmska i kazališna događanja iz udobnosti vlastitog automobila i to zahvaljujući projektu studenata zagrebačke ADU.

Građani bi uskoro mogli pratiti besplatna filmska i kazališna događanja iz udobnosti vlastitog automobila i to zahvaljujući projektu studenata zagrebačke ADU.

Studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, kulturni djelatnici te osnivači produkcijske kuće SABMARINE pokreću novi projekt Drive in kultura, kojim žele podsjetiti publiku na važnost umjetnosti.

– Ideja Drive in kulture je podsjetiti publiku na važnost umjetnosti, pokrenuti prezentaciju kulture na otvorenom gdje ćemo prikazivati stare, ali i recentne hrvatske filmove, kao i solističke kazališne, plesne i koncertne izvedbe. – stoji u najavi projekta.

Nadodali su još da je stvaranje besplatnoga filmskog i kazališnog događaja na otvorenom jedinstven spoj umjetnosti i zabave za sve građane, a gledanje iz udobnosti vlastitog automobila podržava mjere socijalnog distanciranja. Osim toga, ovaj je projekt humanitarnoga karaktera, a prikupljeni iznos bit će namijenjen studentima Sveučilišta u Zagrebu.

Drive in kultura bit će i humanitarnog karaktera, a prikupljena će sredstva biti namijenjena za podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu pogođenima nastalom situacijom. Naime, studenti su ostali bez izvora prihoda, projekti su otkazani, a mogućnost rada preko studentskog servisa ograničen je do daljnjeg. Mnogi studenti svoje obrazovanje i troškove života financiraju radom u kafićima, trgovinama ili sličnim djelatnostima, a njihova je egzistencija sada upitna. – piše Hina.

FOTO: FACEBOOK/SABMARINE