LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje mladih novinara

Dogovorena suradnja HRT-a i Hrvatskih studija

Za početak suradnje, studentima komunikologije HRT je svojom donacijom pomogao u opremanju radijskog i televizijskog studija kako bi stekli kvalitetno praktično znanje.

Za početak suradnje, studentima komunikologije HRT je svojom donacijom pomogao u opremanju radijskog i televizijskog studija kako bi stekli kvalitetno praktično znanje.

Potpisan je sporazum o suradnji Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu kojim je dogovorena suradnja u organizaciji izvođenja dijela prakse i različitih studijskih programa za studente.

– Raduje me početak suradnje s Hrvatskim studijima jer je zadaća javnoga medijskog servisa, među ostalim, educirati javnost i poticati razvoj mladih. Ovim sporazumom stvaramo okvir i za neke nove mogućnosti suradnje, posebice za potrebe nastave i obrazovanja mladih novinara. Vjerujemo da ovime započinje naše dugo i uspješno partnerstvo te s nestrpljenjem očekujemo zajedničke projekte i aktivnosti. – izjavio je v. d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Početkom svake studijske godine, Hrvatski studiji i HRT zajedno će dogovoriti i uskladiti termine obavljanja stručne prakse, uz broj studenata koje HRT može primiti u toj studentskoj godini. Za početak suradnje, studentima komunikologije HRT je svojom donacijom pomogao u opremanju radijskog i televizijskog studija. Magnetoskopi, mikrofoni, slušalice, tonsko mješalo, CD-uređaj, zasloni, pojačala i zvučnici pomoći će studentima da u sklopu fakulteta steknu praktično znanje.

– Na ovaj će način obje ustanove ostvariti uzajamnu korist. Nećemo pogriješiti ako istaknemo kako Hrvatska radiotelevizija dobiva mlade, kreativne ljude, spremne aktivno sudjelovati u radu i stjecati nova znanja te se na taj način i na najboljem mjestu pripremati za buduću karijeru. Hrvatski studiji, pak, jasno pokazuju kako je u središtu našega nastavnog procesa student, koji mora tijekom studija steći dovoljno praktičnih znanja da mu radna okolina, jednom kada diplomira, ne bude nepoznanicom, nego okolinom koju u neku ruku poznaje i čijih je radnih procesa svjestan.– istaknuo je voditelj Hrvatskih studija prof. dr. sc. Josip Talanga.

FOTO: SRCE.UNIZG.HR