LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Splitski rektor na otvaranju Studenskog doma „Bruno Bušić” najavio izgradnju još jednog doma

Studentski dom „Bruno Bušić” može smjestiti više od 460 studenata, a u sklopu njega nalaze se brojni sadržaji. Prilikom njegova otvaranje rektor Ljutić najavio je izgradnju još jednog doma na Kampusu.

Studentski dom „Bruno Bušić” može smjestiti više od 460 studenata, a u sklopu njega nalaze se brojni sadržaji. Prilikom njegova otvaranje rektor Ljutić najavio je izgradnju još jednog doma na Kampusu.

U petak, 25. rujna 2020. godine, svečano je otvoren Studentski dom Bruno Bušić u nazočnosti ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa, rektora prof. dr. sc. Dragana Ljutića, ravnatelja Studentskog centra Ivana Žižića, prorektora, članova Senata i drugih.
– Ukupna vrijednost završenog projekta rekonstrukcije i nadogradnje Studentskog doma iznosi oko 66 milijuna kuna, a iz Europskih fondova bespovratno je osigurano 32.550.000,00 kuna. Novac su investirali i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Studentski centar Split. Dom sada ima 174 sobe od kojih je 121 trokrevetna soba, 49 dvokrevetnih soba te četiri jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i sa smanjenom pokretljivosti. Ukupni kapacitet predviđen je za 465 studenata. Bruto površina rekonstruirane građevine je 7.037 m2 sa svim popratnim sadržajima suvremenog studentskog smještaja, uključujući i sportske sadržaje. – kazao je ravnatelj Žižić, kako stoji u priopćenju.
Studenti će ondje imati suvremeno uređenu kantinu, učionicu od čak 60 mjesta, predavaonicu od 65 mjesta, praonicu rublja, lift za osobe sa smanjenom pokretljivošću, malonogometno i košarkaško igralište te opremu za rekreaciju i odmor.
– Zaista mi je drago da nazočimo ovom svečanom činu, a sve u skladu s našom sintagmom studenti, studenti i studenti i upravo je ovo pravi način kako dajemo potporu našim studentima i omogućujemo im studiranje na ponajboljem sveučilištu, ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji. Najbitnije je osigurati kontinuitet, rast i razvoj – istaknuo je rektor Ljutić.
Rektor Ljutić najavio je prilikom svečanog otvaranja sadašnjeg doma izgradnju još jednog studentskog doma na Kampusu u skoroj budućnosti.

Nazočnima se obratio i ministar Fuchs:
– Za kvalitetno i uspješno studiranje nisu jedino i isključivo potrebni dobri profesori, nego su jednako tako važni i dobri uvjeti studiranja. Potrebno je  mlade ljudi osloboditi briga traženja smještaja te brige hoće li moći preživjeti od mjeseca do mjeseca. Ako im to osigurate takve stvari, onda ste im omogućili s pozicije društva i sveučilišta sve preduvjete.
FOTO: FACEBOOK / SVEUČILIŠTE U SPLITU