LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stručna praksa na ULTRI

Splitski će studenti dio nastave obaviti na ULTRA festivalu!

Rektor Sveučilišta u Splitu rekao je da je zadovoljan što je ovaj globalni brend postao sveučilišna nastavna baza.

Rektor Sveučilišta u Splitu rekao je da je zadovoljan što je ovaj globalni brend postao sveučilišna nastavna baza.

Sveučilište u Splitu je s tvrtkom MPG Live potpisalo ugovor o suradnji kojim se studentima Sveučilišta otvara mogućnost obavljanja stručne prakse na jednom od najatraktivnijih glazbenih događanja u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Riječ je o festivalu ULTRA Europe koji se već tradicionalno početkom srpnja svake godine održava u Splitu. Potpisom ovog ugovora tvrtka MPG Live, odnosno Ultra Festival postaje nastavna baza Sveučilišta u Splitu, a posebice njegova studija Hotelijerstvo i gastronomija.

Ugovor kojim Ultra postaje jedna od naših najatraktivnijih nastavnih baza, 7. srpnja u Rektoratu potpisali su prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, i Joe Bašić, CEO i osnivač tvrtke MPG Live i direktor Ultra Europe Music Festivala, uz nazočnost prof. dr. sc. Ivana Pavića, voditelja studija Hotelijerstvo i gastronomija, Ivane Pletković, voditeljice Ureda rektora, Filipa Klarića-Kukuza, glavnog tajnika Sveučilišta, Jelene Hrge, voditeljice Odjela za financijsko poslovanje i računovodstvo i Marijana Bašića, savjetnika rektora i projekt managera Studentskog centra Split.

Ljutić je rekao da je zadovoljan što je ovaj globalni brend postao sveučilišna nastavna baza i zasigurno je jedna od najznačajnijih među preko 300 njih u kojima studenti Sveučilišta stječu praktična znanja i vještine. Istaknuo je također kako prepoznavanje vrijednosti Sveučilišta od strane ovakve tvrtke pokazuje odličan razvojni smjer suradnje i u budućnosti.

Joe Bašić je kazao kako primaju upite studenata iz svih dijelova svijeta koji bi željeli dio svog rada u praksi odraditi u ovom globalnom poznatom projektu.

- S obzirom na to da se ULTRA održava u Splitu, logično je da smo upravo sa Sveučilištem u Splitu formalizirali suradnju, kojom se otvara mogućnost mladim ljudima da se iz prve ruke upoznaju s poslovnim procesima koji će im koristiti i u budućnosti. Studenti koji dobiju mogućnost prakse kod nas unijet će zasigurno nove ideje i entuzijazam - kazao je Joe Bašić.

- Studij Hotelijerstvo i gastronomija dio edukacije svojih studenta realizira u brojnim nastavnim bazama diljem Hrvatske. Od danas se na popisu nastavnih baza nalazi i ULTRA, što držim da je privilegij i dodatna vrijednost u edukaciji studenta studija Hotelijerstvo i gastronomija, istakao je prigodom potpisivanja ugovora prof. dr. sc. Ivan Pavić, voditelj studija.

FOTO: PRESS