LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekonomski fakultet u Splitu

SPI Demo Day 2021: proglašena tri najbolja tima Studentske poslovne akademije

UniCompostST, Kosmos Design i WindWard tri su najbolja od ukupno osam timova koji su uspješno završili ovogodišnju Studentsku poslovnu akademiju, koju provodi Studentski poduzetnički inkubator EFST-a.

UniCompostST, Kosmos Design i WindWard tri su najbolja od ukupno osam timova koji su uspješno završili ovogodišnju Studentsku poslovnu akademiju, koju provodi Studentski poduzetnički inkubator EFST-a.

U Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu održan je SPI Demo Day 2021, odnosno svečani završetak Studentske poslovne akademije kojutijekom akademske godine provodi Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Osam timova koji su uspješno završili ovogodišnje izdanje Akademije predstavili su svoje projekte stručnom žiriju u čijem su sastavu Marko Maljković, suvlasnik tvrtke Locastic, Vesna Ivić-Šimetin, direktorica regionalnog ureda Hrvatska udruge poslodavaca i izv. prof. dr. sc. Dario Miočević, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Njihovi projekti obuhvatili su širok spektar poslovnih sektora, a evo i o kojim je timovima riječ:
  • Kosmos Design (Andrea Kosmos i Siniša Kosmos) – custom made izrada keramičkih predmeta
  • WindWard (Nikola Tandara, Ante Đonlić, Dživo Jelić i Tomo Kulišić) – aplikacija za organizaciju jedriličarskih regata
  • Split Raiders (Sven Bakić) – eSport organizacija
  • Umami (Sara Lucija Dragičević i Josipa Dilber) – online trgovina azijskih prehrambenih proizvoda
  • UniCompoST (Ante Čović-Stanić, Josipa Bračić i Pamela Pinjuh) – sustavi koji kombiniraju obradu biorazgradivog otpada i indoor uzgoj bilja
  • City Meeting Point (Nikola Dželalija, Antonela Šarić i Željana Lekšić) – agencija za upravljanje privatnim smještajem   
  • SanitetMe (Luka Kukoč i Nikola Šušnjar) – digitalizacija sanitetskog prijevoza
  • eLevent (Lorena Šipić, Kristina Katavić i Martina Šarić) – agencija za sportski menadžment i organizaciju sportskih događaja.
Projekte su morali predstaviti u 7 minuta nakon čega je uslijedilo još 5 za pitanja žirija. Kriteriji za određivanje najboljeg među njima bili su poslovni plan i prezentacija pred žirijem, u čemu su najbolji bili UniCompostST, Kosmos Design i WindWard.

Program je trajao 6 mjeseci tijekom kojih su polaznici uz mentore na konkretnim primjerima vlastitih projekata razvijali poslovne modele, analizirali tržišta, izrađivali marketinške strategije, radili na organizacijsko-logističkim aspektima projekta, izrađivali financijske projekcije i ocjenjivali održivost projekta, učili prodajne vještine, kao i poslovno komuniciranje i prezentiranje te na koncu formirali poslovni plan.

Riječ je o programu koji se provodi od akademske godine 2015/2016, od kada je u njemu sudjelovalo 170 polaznika koji su stvorili preko 20 poslovnih subjekata. Svi oni koji žele sudjelovati u njemu i tako dobiti svoju priliku za stvaranje poslovnog subjekta to će moći napraviti kada u listopadu počnu prijave za sljedeću akademsku godinu.
FOTO: EKONOMSKI FAKULTET SPLIT