LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Snižavaju se cijene diplome i promocije, a ukidaju se dvostruko plaćanje upisnine te indeksi

Na redovitoj sjednici Vijeća studenata održanoj 23. travnja objavljene su značajne promjene koje će smanjiti studentske troškove.

Na redovitoj sjednici Vijeća studenata održanoj 23. travnja objavljene su značajne promjene koje će smanjiti studentske troškove.

Ako ste student, onda znate da je baratanje novcem borba iz mjeseca u mjesec za većinu studenata. Iako sami sebi kažu da će ovaj mjesec biti odgovorniji i pametnije trošiti, uglavnom se to stalno svodi na isto. Osim izdataka za studentski život i zabavu, česti su izdaci kopiranje literature i nabava određenih potrepština koje se koriste za studiranje, pa na kraju besplatno studiranje i nije toliko besplatno.

Popriličnu svotu studenti moraju izdvojiti prilikom upisa na fakultet, upisa u višu godinu ili za promociju i dobivanje diplome. Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu jedni su od onih koji se trude svesti troškove na minimum, a u tome, čini se, i uspijevaju.

Naime, na šestoj sjednici Vijeća studenata održanoj 23. travnja rečeno je da će diplome od sada koštati 200 kn umjesto 300 kn, dok će promocija s diplomom koštati 500 kn, za razliku od prije kada je sama promocija bez diplome koštala 400 kn. Srezali su se i troškovi vezani uz upise, pa se tako neće više dvostruko naplaćivati prva godina studija kada su studenti plaćali i upisni paket i upis u višu godinu studija jer će sada plaćati samo upisni paket. Ukinuto će biti i naplaćivanje naknadnog priznavanja stranog jezika.

Međutim, ovo možda nije kraj dobrim vijestima jer se od 1. siječnja 2019. trebaju ukinuti indeksi što podrazumijeva snižavanje cijene upisnog paketa za 130 kn. 

 

FOTO: STUDENTSKI.HR