LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poslijediplomsko obrazovanje

Službeno počinje nastava na novom studiju Poduzetništvo i EU fondovi

Nastava 27. po redu studijskog programa na Sveučilištu Sjever započinje ovog petka za prvu generaciju studenata. Njih će 16 na poslijediplomskom sveučilišnom specijalističkom studiju stjecati znanja na polju poduzetništva i EU fondova.

Nastava 27. po redu studijskog programa na Sveučilištu Sjever započinje ovog petka za prvu generaciju studenata. Njih će 16 na poslijediplomskom sveučilišnom specijalističkom studiju stjecati znanja na polju poduzetništva i EU fondova.

Uvodnim predavanjem i službenim upisima na Sveučilištu Sjever, u Varaždinu, 1. ožujka 2019. s početkom u 17:30 službeno počinje nastava na novom poslijediplomskom sveučilišnom specijalističkom studiju Poduzetništvo i EU fondovi. Prva generacija obuhvaća ukupno 16 studenata. 

Izv. prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever, tom će prilikom održati uvodni govor i pozdraviti prvu generaciju studenata.

– Riječ je o polaznicima koji su u većem dijelu zaposleni i čiji poslodavci, a i oni sami, očekuju da će tijekom školovanja unaprijediti vlastite kompetencije u planiranju i realizaciji poduzetničkih planova financiranih iz različitih izvora, a posebno iz EU fondova. Osim kroz predavanja i seminarsku nastavu polaznici će stjecati nove kompetencije i kroz različite radionice, panel-rasprave, gostovanja eminentnih poduzetnika čija će iskustva slušati i s kojima će moći ostvariti direktan kontakt te od njih, također, učiti. – istaknuo je pročelnik.

Ovaj specijalistički studij osmišljen je u suradnji Sveučilišta Sjever i stručnjaka iz Hrvatske gospodarske komore koji su podržali program. Zajednički su definirali vještine i znanja koja će polaznici studija usvojiti. Specijalistička znanja ovim studijem sada su dostupna i na sjeveru Hrvatske, a od sličnih studija razlikuje se po praktičnom, projektnom pristupu nastavi i studentskim obavezama s posebnim naglaskom upravo na EU fondovima i projektnim zadacima.

Na službenom otvorenju studija prisustvovat će izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, izv. prof. dr. sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove, izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša, prorektor za nastavu i studentska pitanja, izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, pročelnici odjela, brojni nastavnici Sveučilišta Sjever te polaznici studija.

Poslijediplomski sveučilišni specijalistički studij bit će 27. studijski program koji se izvodi na Sveučilištu Sjever, jednoj od najbrže rastućih visokoškolskih obrazovnih institucija.

FOTO: FLICKR