LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor EFZG-a poručuje

Slučaj pada Mikroekonomije na EFZG-u ipak je prenapuhan, studenti imaju drugu priliku

U priopćenju koje su studenti poslali rečeno je kako je dva roka zaredom prolaznost bila upravo 0%, te kako krivica leži u težini ispita jer zadatci koji se vježbaju na vježbama i demonstraturama nisu slični onima s ispitnih rokova.

U priopćenju koje su studenti poslali rečeno je kako je dva roka zaredom prolaznost bila upravo 0%, te kako krivica leži u težini ispita jer zadatci koji se vježbaju na vježbama i demonstraturama nisu slični onima s ispitnih rokova.

Prošloga tjedna u mnogim se medijima mogla pročitati vijest o nezadovoljstvu studenata zbog prolaznosti na ispitu Mikroekonomije na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu koji je proveden 8. rujna. Kako je navedeno, ispitni rok nije prošao niti jedan student od nekoliko stotina prijavljenih. U priopćenju koje su studenti poslali rečeno je kako je dva roka zaredom prolaznost bila upravo 0%, te kako krivica leži u težini ispita jer zadatci koji se vježbaju na vježbama i demonstraturama nisu slični onima s ispitnih rokova.

Odlučili smo kontaktirati Studentski zbor Ekonomskog fakulteta kako bismo saznali koje je korake zbor poduzeo. Iz zbora su nam poručili kako su od fakulteta dobili točne brojke o prolaznosti studenata koje nisu toliko zabrinjavajuće. Štoviše, radi se o napuhanim brojkama.

Na prvom ispitnom roku, koji je održan 8. rujna, ukupno je 68 studenata prijavilo ispit. Od 68 studenata, njih 43 nije pristupilo ispitu, a ostali studenti, njih 25, nisu dobili pozitivnu ocjenu. U usporedbi s ispitnim rokom iz ljetnog roka, održanog 8. lipnja ove godine, 158 studenata prijavilo je navedeni ispit, a 117 studenata je uspjelo položiti ispit pozitivnom ocjenom.

U zboru su nam rekli kako je drastičan pad prolaznosti na posljednjem ispitnom roku svakako neobičan, no jednako toliko zabrinjava činjenica da 43 studenta nisu pristupila ispitu.

„Budući da se ne radi o stotinama studenata, nego o mnogo manjem broju studenata koji nisu zadovoljili minimalne kriterije za pozitivnu ocjenu na ispitu, uprava fakulteta odlučila je da se ovaj rok neće poništavati i ponavljati“, poručio je Zbor.

 

Studentski zbor Ekonomskog fakulteta ovim putem poziva sve studente koji smatraju da su oštećeni da osobno kontaktiraju zbor na e-mail szefzg2011@gmail.com te da pošalju pisanu žalbu na osnovu koje će im se omogućiti ponovno polaganje ispita pred povjerenstvom.

„Sve pritužbe koje smo primili bile su anonimne i potpisane sa 'Ogorčeni studenti'. Ogorčeni student može biti bilo tko, stoga pozivam sve studente da se ne libe javiti svojim imenom i prezimenom, te da reagiraju ukoliko im je stalo do novoga roka. Svi oštećeni dobit će priliku odgovarati pred povjerenstvom. Još nam se nitko nije javio vezano uz ovu priliku“, otkrio nam je predsjednik Zbora, Ivan Sesar.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR