LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U RIJECI

Slano & Slatko – novi restoran i Studentski klub u centru Rijeke

Studenti u Rijeci dobili novi restoran, ali i mjesto za druženje. Gradonačelnik ističe važnost ovog projekta za poboljšanje studentskog standarda.

Studenti u Rijeci dobili novi restoran, ali i mjesto za druženje. Gradonačelnik ističe važnost ovog projekta za poboljšanje studentskog standarda.

Riječki studenti dobili su novi restoran, Slano & Slatko, ali i Studentski klub. Novi multifunkcionalni prostor smješten je u samom centru grada u zgradi Sveučilišne knjižnice Rijeka, u prostoru nekadašnje Dječje knjižnice Stribor. Iz sveučilišta navode kako je cilj otvaranja tog prostora unaprjeđenje studentskog standarda te poticaj na integraciju akademske zajednice i građana kroz druženje i rad. Stoga će restoran nuditi subvencioniranu hranu za studente, dok a la carte dio restorana ostaje otvoren za građane. 

Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i američkog sveučilišta


Otvorenje su obilježili govori gradonačelnika Marka Filipovića, rektorice Snježane Prijić Samaržije i drugih uglednih gostiju iz akademske zajednice, uz blagoslov riječkog nadbiskupa msgr. Mate Uzinića. 
 
„Prostor je osmišljen kao mjesto gdje studenti mogu doći učiti, nešto pojesti i družiti se, ali i organizirati razne radionice i seminare. Već sada početkom lipnja u sklopu Student Day Festivala u ovom ćemo prostoru organizirati neke aktivnosti kako bismo privukli studente da dođu i upoznaju se s prostorom i vjerujem da se već sad razvijaju brojne ideje kakvi bi se sve programi ovdje mogli provoditi.” – rekla je predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Lana Par.

Niste sigurni kako pisati akademske nazive i titule? Donosimo vam detaljan vodič


Gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je važnost tog projekta za poboljšanje studentskog standarda, navodeći da restoran Slano & Slatko nastavlja tradiciju aktivacije prostora projektom Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020, čiji je primarni cilj bio aktiviranje prostora na kojem se spajaju „slatka Rječina i „slani Riječki zaljev, odnosno prostora na kojem se susreću grad i priroda.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI, NOVI RESTORAN „SLANO & SLATKO”