LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
3D formacija – spoji se i ti!

SKAC „Palma“ pruža sustav podrške za mlade

Studentski katolički centar „Palma“ organizira cjelovitu kršćansku formaciju – 3D formaciju. Prijave su otvorene do 8. listopada.

Studentski katolički centar „Palma“ organizira cjelovitu kršćansku formaciju – 3D formaciju. Prijave su otvorene do 8. listopada.

„Evo sve činim novo!“ (Otk 21,5 ) vizija je Spasitelja Svijeta. I SKAC želi biti dio ostvarenja te vizije. Zato nudi formaciju mladom čovjeku s obzirom na njegove ključne dimenzije – duša, duh i društvenost. Prije poznata kao Effata sada ima logo i posve novo ime – 3D formacija.

– Čest je to slučaj, još od biblijskih vremena, da s određenim poslanjem Bog daruje i novo ime... Tako je još od Abrahama i Izraela. Vjerujemo da ime 3D formacija otkriva slojevitost naših programa, a krije još mnogo dublje značenje koje će otkrivati oni koji se odvaže učiniti nešto za sebe, za Boga i društvo. Želimo studentima i radnoj mladeži pružiti kvalitetan sustav podrške u ostvarenju najvažnije životne misije: 'u Kristu biti novi stvor'.​ – kažu u SKAC-u.

 Kao što se sve stvoreno odlikuje dubinom, visinom i širinom jer odražava Trojstvenost Božju, tako i čovjek:

da otkrije dubine, mora zaviriti u svoju dušu… To mu omogućuju susreti i radionice na prvoj godini. Predavanja će se održavati ponedjeljkom u 20 sati u velikoj dvorani u Palmotićevoj ulici 31. Radionice će se odvijati u grupama (u Palmotićevoj, na Jordanovcu, u Zaprešiću… ovisno o odabiru sudionika)

da (do)živi visine za kojima stremi, treba zdrave temelje duhovnosti i najbolju „školu letenja": ignacijevske duhovne vježbe u svakodnevici... To nude programom koji su osmislili za sudionike druge godine kako bi im omogućili da otkriju svoj poziv i poslanje, tj. da pronađu svoje mjesto pod suncem

– da iskusi dimenziju širine, pojedinac treba biti s ljudima za ljude. Dakle, ostvarivati se i biti djelatan u društvu za društvo. Stoga se polaznici treće godine udružuju sukladno interesima koje sami iskažu (npr. evangelizacija, kultura, ekologija, EU i projekti, debatni klub, novinarstvo, angažman laika u Crkvi i društvu, financiranje). Ovaj program omogućuje stjecanje vještina i znanja na odabranom području društvenog djelovanja te upoznavanje društvenih struktura s obzirom na fokus odabrane skupine. 

 

 

Plan i program te uvjeti i prijavnica za upis u prvu godinu 3D formacije dostupni su na mrežnim stranicama.