LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gradnja studentskog doma

Šibenski studenti uskoro bi mogli dobiti adekvatan smještaj: Izgradnja doma Palacin pred samom finalizacijom

Studenti bi u prostore novoizgrađenog studentskog doma trebali useliti pred sam kraj godine ili nakon zimskih praznika.

Studenti bi u prostore novoizgrađenog studentskog doma trebali useliti pred sam kraj godine ili nakon zimskih praznika.

Zbog potkapacitiranosti postojećeg Studentskog doma u Šibeniku, gradske su vlasti, većinski pod pokroviteljstvom fondova Europske unije, još 2019. pokrenule izgradnju Studentskog doma Palacin. Prema inicijalnom planu, objekt je trebao biti završen unutar 18 kalendarskih mjeseci, no radovi su nailazili na poteškoće, a na sve je negativno utjecala i pandemija coronavirusa.

Kako javlja ŠibenikNews, radovi su napokon pri samom kraju, zgrada je priključena na komunalnu infrastrukturu, a u tijeku su završna ispitivanja postavljenih instalacija, kao i sitni finalni radovi.

Nakon što ishodimo izmjene i dopune građevinske dozvole što je u tijeku slijedi prijava tehničkog pregleda. Izmjene su nužne zbog promjene postojećih zgrada koje su bile lošeg  konstruktivnog stanja i na mjestu kojih su po izmijenjenom projektu izgrađene nove dvije zgrade. Tehnički prijem bi mogao biti još ove godine kao i ishođenje uporabne dozvole.Također je u završnoj fazi i nabava opreme, kuhinja, namještaj i ostalog. Odabran je najpovoljniji ponuditelj. Ako ne bude žalbi na odluke o odabiru, očekuje se vrlo brzo i potpisivanje ugovora za opremanje, odnosno realizacija faze opremanja i završetak projekta - priopćili su za Šibenik News iz projektnog tima.

Studenti bi u prostore novoizgrađenog studentskog doma trebali useliti pred sam kraj godine ili nakon zimskih praznika. Prema dostupnim podacima, trenutno u gradu Šibeniku, broj redovitih studenata s prebivalištem izvan mjesta studiranja iznosi 837, a raspoloživog studentskog smještaja ima tek za nešto manje od 9 posto studenata.
FOTO: PIXABAY