LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vodstvo Sveučilišta

Senat Sveučilišta u Splitu potvrdio nove prorektore

Novi prorektori Sveučilišta u Splitu službeno su stupili na dužnost.

Novi prorektori Sveučilišta u Splitu službeno su stupili na dužnost.

Nakon što je ranije ove godine osvojio drugi mandat, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragan Ljutić, predložio je imenovanje svojih najbližih suradnika, odnosno prorektora. 

Iz Senata Sveučilišta u Splitu na jučerašnjoj sjednici su potvrdili izbor prorektora. Prof. dr. sc. Bosiljka Britvić Vetma prorektorica je za pravna pitanja, prof. dr. sc. Igor Jerković prorektor je za znanost i kvalitetu, prof. dr. sc. Nikša Jajac prorektor je za infrastrukturu, prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan prorektor je za studente, nastavu i poslovanje, dok je prof. dr. sc. Zoran Đogaš prorektor za međunarodnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom. Mandat novih prorektora vezan je uz mandat rektora Sveučilišta u Splitu i traje do 30. rujna 2026. godine.

Svi prorektori iza sebe imaju bogato znanstveno-akademsko iskustvo, a javnosti je vjerojatno najpoznatiji Zoran Đogaš, novo izabrani rektora za međunarodnu suradnju. Đogaš je svojevremeno bio dekan Medicinskog fakulteta, a u medijski prostor je dospio nakon kandidature na splitskim izborima za gradonačelnika.

FOTO: FOTO: UNSPLASH