LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

SCST objavio sve detalje o useljenju u studentske domove

Objašnjeno je sve o rokovima i proceduri useljenja u studentske i učeničke domove.

Objašnjeno je sve o rokovima i proceduri useljenja u studentske i učeničke domove.

Studentski centar Split obavještava sve studente koji su u akademskoj godini 2021/22. ostvarili pravo na smještaj u nekom od splitskih studentskih domova ili Učeničkom domu u Splitu kako će se u svoje sobe moći useliti 1. listopada te 3, 4. i 5. listopada 2021, i to od 8 do 16 sati.

U slučaju da se određene sobe oslobode ranije od predviđenog datuma studenti će se moći useliti i prije navedenih termina. Važno je napomenuti kako će oni studenti koji se u studentski dom usele u rujnu, dakle prije 1. 10, morati platiti trošak od 50 kuna po danu korištenja smještaja jer taj period nije pokriven subvencijom.

Prilikom useljenja student mora imati dokaz o uplati stanarine za mjesec listopad 2021. godine, valjani dokaz o statusu redovnog studenta za akad. god. 2021/22, liječničku potvrdu novijeg datuma, izdanu od njihova odabranog liječnika kao dokaz da mogu boraviti u studentskom domu, te vlastitu krevetninu.

Sukladno propisanim epidemiološkim mjerama svi studenti dužni su nositi zaštitne maske unutar studentskih domova, držati propisani razmak od 1,5 metra te ne smiju doći useliti se u studentski dom ako im je tjelesna temperatura viša od 37,2°C. Nakon liječničke obrade i utvrđivanja kako se ne radi o zarazi koronavirusom, student koji ima povišenu temperaturu moći će se useliti u dom, uz prethodnu najavu voditeljima domova mejlom.

Za Studentski dom Bruno Bušić i dom Hostel možete se javiti na e-adresu damir.vidosevic@scst.hr, a za Dom Kampus Dr. Franjo Tuđman na jelena.gabric@scst.hr. Važno je napomenuti kako domovi ne mogu biti mjesta za samoizolaciju.

Studenti tijekom useljenja potpisuju Ugovore o smještaju, Izjave o zaduženju sobe i sobnog inventara te su se dužni upoznati se s Pravilnikom o domskom redu koji se nalazi  na web-stranicama Studentskog centra Split. Studenti koji ne potpišu Ugovor o smještaju do krajnjeg roka useljenja, 5. listopada 2021, te oni studenti koji nisu preko aplikacije rezervirali studentski dom i sobu izgubit će pravo na smještaj, osim ako ne dokažu kako su bili u samoizolaciji ili pokazivali neke od simptoma zaraze, uz prethodnu najavu na gore navedene e-adrese voditelja domova.

FOTO: FACEBOOK