LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski poslovi

SC objavio značajne promjene vezane uz podizanje studentskih ugovora i početak rada

Počevši od ovog mjeseca neće biti moguće obavljati studentski posao bez unaprijed izvađenog, potpisanog i ovjerenog ugovora s navedenim određenim podacima.

Počevši od ovog mjeseca neće biti moguće obavljati studentski posao bez unaprijed izvađenog, potpisanog i ovjerenog ugovora s navedenim određenim podacima.

Studentski centar u Zagrebu javlja da će se od ovog mjeseca ugovori o obavljanju studentskog posla moći podizati samo za kalendarski mjesec te da su uvjet za početak obavljanja studentskog posla.

Studenti će tijekom podizanja ugovora morati navesti sljedeće podatke:
  • točan naziv poslodavca
  • vrstu posla
  • mjesto obavljanja posla
  • početak i očekivano trajanje posla (za kalendarski mjesec, moguće do kraja mjeseca)
  • neto cijenu sata posla ili količinu posla (za redoviti rad).
Satnica ne smije biti manja od 26,56 kuna. Nije moguće unatrag podizati ugovore, nego se podižu unaprijed od datuma izdavanja te isto tako nije moguće podići novi dok se prethodni ne vrati na obradu u Student servis.

Važno je napomenuti da je ugovor prije početka obavljanja posla potrebno ovjeriti te da ga odmah trebaju potpisati i student i poslodavac. Nakon odrađenog posla i izrade konačnog obračuna student potpisom, a poslodavac potpisom i pečatom potvrđuju točnost podataka.

Student, dakle, mora ugovor potpisati na dva mjesta, a poslodavac ga mora dvaput potpisati i pečatirati. U suprotnom se neće moći obračunati. 
FOTO: PIXABAY