LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Mostaru

Sastanak Generalnog i Upravnog odbora EUPeace-a

Na sastanku predstavnici institucija članica EUPeace-a raspravljali su o sljedećim koracima, odnosno kako razviti strategiju za snažnu i dugoročnu suradnju.

Na sastanku predstavnici institucija članica EUPeace-a raspravljali su o sljedećim koracima, odnosno kako razviti strategiju za snažnu i dugoročnu suradnju.

Sastanak Generalnog i Upravnog odbora EUPeace na Sveučilištu Limoges u Francuskoj označio je prekretnicu za EUPeace. Odnosno, početak nove faze projektiranja i izvođenja aktivnosti i inicijativa, objavilo je Sveučilište u Mostaru.
 

Podsjećamo da je Europska komisija objavila rezultate poziva 2023. Erasmus+ inicijative europskih sveučilišta, koja podržava saveze visokoškolskih ustanova. Sveučilište u Mostaru, kao jedan od devet partnera Europskog sveučilišta za mir, pravdu i inkluzivna društva (EUPeace), pridružilo se sedam novih saveza unutar inicijative Erasmus+ Europska sveučilišta. – poručili su sa Sveučilišta.


Dvodnevni sastanak predstavnika institucija članica EUPeace-a rezultirao je raspravom o sljedećim koracima u projektu, ali i o strategiji za čvrstu i dugotrajnu suradnju. Sveučilište u Mostaru predstavljale su prorektorica za međunarodnu suradnju, prof. Sanja Bijakšić, i voditeljica Akademije SUM, prof. dr. sc. Davorka Topić-Stipić.
 

Taj sastanak označava početak novih prilika za Europsko sveučilište za mir, koje će nastaviti razvijati svoju misiju promicanja mira, pravde i inkluzivnosti kroz suradnju s drugim europskim sveučilištima i oblikovanje budućnosti europskog visokog obrazovanja. – stoji u objavi.

FOTO: FB SCREENSHOT VIA CANVA