LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akcija „Menza grad – studentski jad!“

S4S organizira besplatno dijeljenje kuhane hrane splitskim studentima

Akcija je osmišljena kao „mini-prosvjed“ kojim se želi ukazati na postojeću problematiku, osvijestiti Ministarstvo, Grad, Sveučilište i Studentski centar kako studenti ne pristaju više na prazna obećanja.

Akcija je osmišljena kao „mini-prosvjed“ kojim se želi ukazati na postojeću problematiku, osvijestiti Ministarstvo, Grad, Sveučilište i Studentski centar kako studenti ne pristaju više na prazna obećanja.

Jedan od problema koji muči splitske studente upravo je nedostatak menze u centru grada koja se godinama obećava.

Već godinama slušaju se prazna obećanja Studentskog centra, Grada i Sveučilišta u Splitu kako će se menza u centru ponovno otvoriti „sljedeće akademske godine“.

Split, kao drugi grad u Hrvatskoj s obzirom na broj studenata po broju stanovnika, nema menzu u centru grada. Studenti se tako prehranjuju u restoranu Hostel (Spinut), restoranu Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, u restoranu na Ekonomiji i u restoranu na FESB-u.

S obzirom na otvorenje novog studentskog doma na kampusu, prehrambeni kapaciteti gore navedenih menzi-restorana već su krcati. Već su sada studenti suočeni s višesatnim redovima u menzama koji će, po otvorenju Mamutice, postati i puno veći.

Akcija je osmišljena kao „mini-prosvjed“ kojim se želi ukazati na postojeću problematiku, osvijestiti Ministarstvo, Grad, Sveučilište i Studentski centar kako studenti ne pristaju više na prazna obećanja. Splitski studenti od nadležnih zahtijevaju da ispune dugo davano obećanje već OVE akademske godine!

Pozivaju se svi splitski studenti da dođu sa svojim iksicama (kao dokaz da su studenti), podrže akciju, pokažu da smo u ovome svi zajedno i naposlijetku, da osjete barem jedan dan kako je to imati menzu u centru grada.

Akcija „Menza grad – studentski jad!“ održat će se ovaj ponedjeljak, 5. svibnja od 12 do 14 sati, ispred nekadašnjeg restorana Index (ulica Petra Svačića).

Hrana je besplatna za sve studente uz predočenje iksice, a na meniju vas očekuje:

Mesni gulaš
Salata od krumpira
Špageti milanese
Polpete od Cous cousa i tunjevine
Sendviči
Voda

FOTO: S4S