LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveći interes za studij sestrinstva

Rijeka uspješno prvi put obavila upis na diplomske studije elektroničkim putem

Ukupno je bilo 2301 slobodno upisno mjesto. Od 1500 prijavljenih kandidata, pravo upisa na željeni diplomski studij ostvarilo je 1407 kandidata.

Ukupno je bilo 2301 slobodno upisno mjesto. Od 1500 prijavljenih kandidata, pravo upisa na željeni diplomski studij ostvarilo je 1407 kandidata.

U četvrtak, 1. listopada 2015. godine, Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje objavio je rang-liste za upise na 1. godinu diplomskih studija sastavnica Sveučilišta u Rijeci u akademskoj godini 2015./2016. Rang-liste dostupne su na mrežnoj stranici www.studij.hr.

Prijave za upis na diplomske studije prvi su puta provedene elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na diplomske studije (NISpDS) - središnjeg informacijsko-administracijskog servisa. Ovaj sustav, na temelju rezultata na prethodnoj razini studija (preddiplomski studij), rezultata iz dodatnih provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti te drugih postignuća generira rang-liste kandidata za sve diplomske studijske programe.

Agencija je samostalno razvila ovaj kompleksni informacijski sustav čime je, s obzirom na vrlo visoke cijene takvih sustava, ostvarena ušteda od nekoliko milijuna kuna.

Elektroničke prijave provedene su na svim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci, osim Pravnog fakulteta. Ukupno je bilo 2301 slobodno upisno mjesto. Od 1500 prijavljenih kandidata, pravo upisa na željeni diplomski studij ostvarilo je 1407 kandidata.

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, najveći je interes bio za sljedeće studijske programe:

  • Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci - Sestrinstvo - Promicanje i zaštita mentalnog zdravlja            
  • Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci – Fizioterapija                                                                                            
  • Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci - Sestrinstvo - Menadžment u sestrinstvu                                     
  • Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci - Menadžment u turizmu                        
  • Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci - Istraživanje i razvoj lijekova.                                                                          

Planira se postupno uvođenje elektroničkog sustava i na ostala visoka učilišta u Hrvatskoj čime će se smanjiti troškovi prijava i minimalizirati papirologija te povećati transparentnost postupka upisa, dostupnost statističkih podataka i ostalih informacija vezanih uz prijave i upis na diplomske studije.

Sve informacije vezane uz prijavu diplomskih studijskih programa na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci dostupne su na mrežnoj stranici i na mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

 

FOTO: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U RIJECI