LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportske akivnosti i edukacije

Riječko sveučilište donosi niz sportova i radionica u sklopu Studentskog dana sporta

Kako bi obilježili tjedan sporta, Sveučilište u Rijeci i Riječki športski sveučilišni savez organiziraju jednodnevni program koji će sadržavati brojne sportske aktivnosti prilagođene svim uzrastima.

Kako bi obilježili tjedan sporta, Sveučilište u Rijeci i Riječki športski sveučilišni savez organiziraju jednodnevni program koji će sadržavati brojne sportske aktivnosti prilagođene svim uzrastima.

Bliži se Europski tjedan sporta koji traje od 23. do 30. rujna, a Sveučilište u Rijeci i Riječki športski sveučilišni savez obilježit će ga projektom koji će sadržavati četiri sportske aktivnosti te dvije edukacije.

Ovaj će se projekt održati na Platku u nedjelju, 20. rujna, a zbog novonastale situacije s epidemijom koronavirusa sav će se program održati na otvorenom i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. U nastavku možete pronaći sportske aktivnosti i edukcije koje će se provesti u sklopu ovog projekta i doznati i nekoliko pojedinosti o istima koje je prenijelo Sveučilište. 

Disc-golf

Kako kažu organizatori, ovo je sport za sve dobne skupine. Cilj je ove igre pogoditi disc-golf koš, a način same igre vrlo je sličan klasičnom golfu. Jedina je razlika što igrači ne udaraju loptu palicom već bacanjem posebnih letećih diskova pokušavaju pogoditi disc-golf koš u što manje bacanja. 

Boćanje

Ova će se igra odvijati na prirodnom tlu i asfaltnim terenima. Boće mogu biti izrađene od drveta, metala, pečene gline ili plastike. Utakmica započinje bacanjem manje lopte, tzv. bulina na teren, a cilj igre je baciti boće što je moguće bliže bulinu. 

Planinarenje

Oni koje se prijave na ovu aktivnost imat će priliku odraditi umjerenu, srednje zahtjevnu turu planinarenja od cca. tri i pol sata. Ruta će svoj početak imati na parkingu na Platku te će se Turističkom stazom ići preko Grla do vrha Snježnika gdje se pruža prekrasan pogled. Nastavak slijedi prema Guslici, nekadašnjem vojnom objektu nakon čega se spušta natrag prema Platku.

Potrebno je uzeti udobnu i prigodnu obuću (ne platnene tenisice) te slojevito se obući. Svakako se preporučuje ponijeti bocu vode, voće, energetsku pločicu ili manji sendvič. Također, ova će aktivnosti uključiti i edukaciju o osnovama planinarenja i izviđaštva, o sigurnom kretanju u planinama i o načinima zvanja u pomoć u slučaju nesreće.

Biciklijada

Ova će aktivnost biti u vidu brdsko-biciklističke ture duge oko 25 kilometara po bijelim cestama u okolici Platka. Staza je relativno lagana do malo zahtjevna. Obavezna oprema: tehnički ispravan MTB bicikl, kaciga, pumpa, rezervna zračnica, minimalno pola litre vode. Preporučena oprema, ovisno o vremenskim uvjetima: mobitel, krema za sunčanje, vjetrovka/jakna/pelerina, gel/energetska pločica/čokolada. Bicikle mogu donijeti sudionici, a 20 – 30 bicikala bit će omogućeno od strane organizatora.

Radionica Prva pomoć u planini

Cilj je ove radionice naučiti sudionike vrlo korisnim vještinama koje mogu koristiti u svakodnevnom životu. Konkretno, naučiti što je važno kako bi bili sigurni u planinama i kako pružiti prvu pomoć onima kojima je pomoć potrebna. Radionica će biti zanimljiva s interaktivnim vježbama na licu mjesta te će ju održati licencirani instruktor gorskog spašavanja s velikim iskustvom.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti na poveznici na kojoj je moguće pronaći i raspored aktivnosti te više informacija o istima.
FOTO: PIXABAY