LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Riječki studenti logopedije organiziraju zanimljivo predavanje povodom Svjetskog dana glasa

Povodom Svjetskog dana glasa udruga studenata logopedije organizira zanimljivo predavanje u Rijeci, kao i raznovrsne dodatne aktivnosti.

Povodom Svjetskog dana glasa udruga studenata logopedije organizira zanimljivo predavanje u Rijeci, kao i raznovrsne dodatne aktivnosti.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana glasa, udruga studenata Logopedije na Sveučilištu u Rijeci, Logokaz, organizira posebno predavanje s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja glasa.

 

Svjetski dan glasa, potječe iz inicijative koja je započela u Brazilu 1999. godine. Brazilski otorinolaringolog, profesor Nedio Steffen primijetio je nedostatak svijesti i pažnje posvećene njezi glasa i problema s vokalnim zdravljem. Kako bi riješio tu prazninu, predložio je dan posvećen podizanju svijesti o važnosti zdravlja glasa i prevenciji poremećaja glasa.

 

Predavanje će se održati u utorak, 16. travnja 2024. godine, od 16 do 17 sati u učionici 006 u zgradi Filozofskog fakulteta. Predavanje nije samo namijenjeno logopedima već i svim vokalnim profesionalcima koji se koriste glasom u svakodnevnom radu. Fokus predavanja bit će na edukaciji javnosti o pravilnoj proizvodnji glasa, prepoznavanju moguće zlouporabe glasa te povezanim patologijama. Poseban naglasak stavljen je na važnost higijene glasa i načina alternativne komunikacije na radnom mjestu.

 

Jedan od važnih dijelova programa bit će i dijeljenje probirnih upitnika za utvrđivanje vjerojatnosti pojave poremećaja glasa. Ova inicijativa ima za cilj potaknuti vokalne profesionalce na preventivne preglede kod fonijatara radi očuvanja zdravlja glasnica. Osim predavanja, organiziran je i drugi dio programa, „karaoke večer“, koji će se održati u The Beertiji na Trsatu. Ova neformalna druženja prilika su za opuštanje i zabavu nakon edukativnog dijela događanja.

 

Prijave za sudjelovanje na predavanju mogu se obaviti putem poveznice koja je dostupna na Instagram profilu udruge Logokaz

FOTO: PIXABAY