LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dugotrajna suša

Riječani zgroženi suhim biljkama na Kampusu, SC poručuje da sve redovito zalijeva

Suhe voćke i osušena nepokošena trava u središtu riječkog studentskog života zabrinula je neke građane Rijeke.

Suhe voćke i osušena nepokošena trava u središtu riječkog studentskog života zabrinula je neke građane Rijeke.

Dugotrajna suša koja je zahvatila cijelu Europu loše utječe na biljni i životinjski svijet, ali i na reputaciju Studentskog centra u Rijeci. Naime, u javnoj Facebook grupi Dnevna doza riječkog nereda osvanule su fotografije okoliša oko riječkog Kampusa na kojima se vidi suha nepokošena trava, raslinje koje raste iz betona i suhe stabljike. 

Takvo stanje flore na Kampusu zabrinulo je građane Rijeke: 

– Ne mogu vjerovat da nikog nema da da vode ovim stabljikama... Na kraju, ovo je područje znanosti. – napisao je zabrinuti građanin. 

Iz Studentskog centra Rijeka osvrnuli su se na ovaj slučaj na portalu Svjetionik i napisali kako se trude i navodnjavaju biljke, no istaknuli su i kako je Rijeka u iznimno sušnom razdoblju. 

– Studentski centar Rijeka ponosan je na svoje biljke, a prije svega na voćke u čije se održavanje ulaže puno truda i napora, a što između ostalog uključuje i svakodnevno navodnjavanje po sistemu kap po kap. No, kada je riječ o zelenilu ono se navodnjava iz sustava podzemnih spremnika koji se pune kišnicom putem podnih rešetki ili se isti pune vodom iz vodovoda kada nema kiše, što je trenutno slučaj. – objašnjavaju iz riječkog SC-a. 

Dodali su da je ova ekstremna situacija posljedica globalnog zatopljenja te da pogađa sve sektore, od kućanstva, do poljoprivrede i turizma, pa tako i zelenila oko Kampusa. 

– Razloga za brigu nema, biljke dobivaju vodu odnosno nisu prepuštene visokim temperaturama i žegi, a vjerujemo da će se s jeseni oporaviti (jer ništa ne može zamijeniti prirodu) i da će nas razveseliti i plodovima. – zaključili su iz Studentskog centra Rijeka.

FOTO: STUDENTSKI.HR