LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obilazak oštećenih sastavnica

Rektor Boras posjetio fakultete pogođene potresom, ponovno se osvrnuo na stipendije

Metalurški fakultet u Sisku i Odsjek Učiteljskog fakulteta u Petrinji jučer su ugostili rektora zagrebačkog sveučilišta koji je došao obići oštećene sastavnice.

Metalurški fakultet u Sisku i Odsjek Učiteljskog fakulteta u Petrinji jučer su ugostili rektora zagrebačkog sveučilišta koji je došao obići oštećene sastavnice.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras posjetio je Metalurški fakultet u Sisku i Odsjek Učiteljskog fakulteta u Petrinji, sastavnice koje su značajno pogođene potresom koji se dogodio 29. prosinca 2020.

Kako stoji u službenom priopćenju, s obzirom na posljedice katastrofalnoga potresa, rektor je uputio dekanima preporuku o izlasku ususret studenticama i studentima tijekom ispitnih rokova i praćenja nastave kako bi im se olakšali uvjeti, omogućio nastavak studiranja i života u akademskoj zajednici. Tijekom boravka ondje rekao je da je Petrinja kolijevka učiteljstva u Hrvatskoj već gotovo 160 godina, što je dodatan razlog da se zgrade vezane uz Učiteljski fakultet što prije obnove, a Metalurški fakultet u Sisku jedini je takav u Hrvatskoj, što ga čini važnim i na svjetskoj razini te mu što prije treba pomoći.

Još je jednom istaknuto da će Sveučilište u Zagrebu osigurati dodatne stipendije za studente pogođene potresom, no ponovno nema više detalja o tome kada će stipendije biti dodijeljene, kome i u kojem iznosu, na što još nismo ni dobili odgovor nakon poslanog upita.
FOTO: UČITELJSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU