LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Subvencija putovanja

Redovnim studentima Vukovarsko-srijemske županije omogućen potpuno besplatan prijevoz vlakom

Redovni studenti pravo na besplatan željeznički prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽPP-a s odgovarajućim profilima.

Redovni studenti pravo na besplatan željeznički prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽPP-a s odgovarajućim profilima.

Prije dva dana, u Vukovaru je potpisan Ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom redovnih studenata s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Podsjetimo, studenti s područja spomenute županije i protekle su godine imali pravo na subvenciju putničkih karata, ali prema novosklopljenom ugovoru, korištenje prijevoza u akademskoj godini 2022./2023. bit će potpuno besplatno i bez ikakvih ograničenja.

Zahvaljujući mjerama Vlade i programu HŽPP-a i Županija se uključila u financiranje. Ove godine idemo sa sto posto pokrivenim troškovima za sve redovne studente, što znači da će Županija financirati iznos od 75 kuna mjesečno i neće biti ograničenja u odlascima ili dolascima. Držimo da je to velika pomoć studentima, posebice onima slabijega imovnog statusa, a ujedno je i pomoć HŽPP-u jer se ovakvim mjerama zadržava navika putovanja vlakovima dok ne dođe do potpune obnove pruge i nabave novih vlakova, što će rezultirati i puno bržim putovanjem - rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

Redovni studenti pravo na besplatan željeznički prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽPP-a s odgovarajućim profilima. Izrada pametne kartice s profilima za povoljniji prijevoz redovnih studenata naplaćuje se 20 kn (2,65 €), a potrebno je dostaviti zahtjev za izradu pametne kartice, potvrdu obrazovne ustanove i fotografiju. Zahtjev, potvrdu i fotografiju potrebno je poslati putem e-maila (studenti@hzpp.hr) ili putem pošte, a moguće je sve obaviti i osobno, na blagajnama HŽ-a. Profil na pametnoj kartici vrijedi do 30. rujna 2023., a mjesečne karte preuzimaju se na blagajnama. 

 
FOTO: UNSPLASH