LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Boravak u inozemstvu

Raspisan novi krug natječaja za Erasmus+ mobilnost studenata Osječkog sveučilišta

Novi krug prijave na Erasmus+ program razmjene studenata otvorilo je Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a natječaj je aktivan do 11. listopada. Donosimo vam popis potrebne dokumentacije za prijavu.

Novi krug prijave na Erasmus+ program razmjene studenata otvorilo je Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a natječaj je aktivan do 11. listopada. Donosimo vam popis potrebne dokumentacije za prijavu.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku otvorilo je novi natječaj za dodjelu financijskih potpora pri Erasmus+ KA1 mobilnosti studenata za akademsku godinu 2019/2020. Prijaviti se mogu svi redovni i izvanredni studenti Sveučilišta. 

Svrha boravka studenata u inozemstvu je studijski boravak, stručna praksa ili kombinirani studijski boravak i stručna praksa. Važeće je razdoblje provedbe studijskog boravka ljetni semestar akademske godine, a stručne prakse od 15. studenoga 2019. do 30. rujna 2020. godine Realizacija mobilnosti moguća je na visokom učilištu neke od 27 zemalja članica Europske unije te na Islandu, u Norveškoj, Lihtenštajnu, Turskoj i Makedoniji.

Prijava treba sadržavati:

  1. popunjen prijavni obrazac
  2. kopiju domovnice (za hrvatske državljane) ili kopiju drugog dokaza o državljanstvu za strane studente
  3. potvrdu o statusu studenta
  4. prijepis ocjena položenih ispita s trenutačne razine studija i prethodno završenih studija

Dodatna dokumentacija odnosi se na prijavni obrazac za dodatno financiranje studenata s invaliditetom ili posebnim potrebama te za dodatno financiranje studenata posebnog socioekonomskog stanja i na izjavu o članovima zajedničkoga kućanstva. Sve potrebne obrasce možete pronaći na internetskoj stranici Sveučilišta. 

Prijavni obrazac ispunjavate u elektroničkom obliku (.doc ili .docx) te šaljete na e-adresu: erasmus@unios.hr, a potpisani primjerak i ostalu prijavnu dokumentaciju šaljete isključivo preporučenom poštom do 11. listopada na adresu: 

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Rektorat
Za ERASMUS+ KA1 Natječaj, rok 11.10.2019.
Trg Svetog Trojstva 3
31000 Osijek

Sveučilište provodi i konzultacije studentima ponedjeljkom i utorkom od 8 do 10 sati te srijedom od 13 do 15 sati u Uredu za međunarodnu suradnju u Rektoratu Sveučilišta. 

Članak je objavljen u sklopu serije članaka Informativni petak: mobilnost mladih pokrenute projektom Kutak za informiranje mladih, koji provodi udruga Studentski informativni kutak uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: PIXABAY