LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Ureda za udruge Vlade RH

Raspisan natječaj za vizualni identitet Dana otvorenih vrata udruga 2021; pobjedničko rješenje osvaja 5000 kn

Do 7. svibnja studenti mogu prijaviti svoje prijedloge vizualnog identiteta Dana otvorenih vrata udruga 2021. Autor odabranog rada osvojit će nagradu u neto iznosu od 5000 kuna.

Do 7. svibnja studenti mogu prijaviti svoje prijedloge vizualnog identiteta Dana otvorenih vrata udruga 2021. Autor odabranog rada osvojit će nagradu u neto iznosu od 5000 kuna.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske raspisao je Natječaj za vizualni identitet Dana otvorenih vrata udruga 2021. Sudjelovati mogu studenti umjetničkih akademija i fakulteta te studija dizajna, kao pojedinci ili u timu. 

– Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. Organiziranjem ove tradicionalne manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora te poboljšati percepciju udruga u javnosti. – navode njegovi predstavnici.

Tema je ovogodišnje manifestacije Krizna situacija = šansa za novi početak?.

– Udruge aktivne na lokalnim razinama vrlo su važni akteri demokratskog društva koji često pronalaze najbolja rješenja za rješavanje problema lokalne zajednice, jer uzimaju u obzir njene potrebe i interese. Djelovanje udruga doprinosi izgradnji povjerenja, podrške i dobrih odnosa u zajednici. Osim toga, udruge su značajna karika u upravljanju i prevladavanju kriznih situacija, jer su često stvaratelji inovativnih rješenja za oporavak društva za vrijeme i nakon krize. Cilj je Dana otvorenih vrata udruga promovirati ovu važnu njihovu ulogu u lokalnoj zajednici. – dodaju iz Ureda za udruge.

Ovogodišnje izdanje održat će se online. Obuhvatit će tematske rasprave, programe i događanja. 

Predmet je natječaja osmišljavanje vizualnog identiteta manifestacije Dani otvorenih vrata udruga u slobodnoj tehnici (slika, crtež, fotografija, itd.). Uključuje: izradu ilustrativnog logotipa s tekstom Dani otvorenih vrata udruga, primjenu ilustrativnog logotipa na plakatu (B2 format 50X70 cm) i primjenu ilustrativnog logotipa na banneru. Njegovi su obvezni elementi: naziv manifestacije, datum održavanja (10 – 12. lipnja 2021.), tema (Krizna situacija = šansa za novi početak?), službeni logo Ureda dostupan na poveznici te web-adresa (www.udruge.vlada.hr i www.udruge.hr). 

Radovi se predaju u digitalnom obliku, na adresi e-pošte dovu@udruge.vlada.hr, na kojoj se mogu zatražiti i dodatne informacije. Rok je 7. svibnja 2021. 

– Na temelju dostavljenih prijedloga Ocjenjivački odbor (sastavljen od predstavnika Ureda za udruge i Hrvatske udruge za odnose s javnošću) odabrat će i nagraditi jedno idejno rješenje koje će se koristiti kao vizualni identitet manifestacije Dani otvorenih vrata udruga. Ured za udruge zadržava pravo ne dodijeliti nagradu ili izmijeniti broj nagrada ako to procijeni Ocjenjivački odbor koji vrednuje radove prispjele na natječaj. Ured za udruge zadržava pravo izmjene, dopune i poništenja natječaja. – stoji u Natječaju.

Autor odabranog rada osvojit će nagradu u neto iznosu od 5000 kuna.

– Autor nagrađenog rada obvezuje se potpisati Izjavu o autorstvu te Izjavu o prelasku nagrađenog rada u vlasništvo Ureda za udruge. Ured za udruge će s autorom čije je idejno rješenje odabrano sklopiti ugovor o izradi izvedbenog rješenja i ustupanju prava na korištenje autorskog djela. Ured za udruge zadržava pravo modifikacije odabranog vizuala u suradnji s autorom. – istaknuto je.

U Natječaju su raspisana i prava korištenja nagrađenog rada: 

– Sukladno pozitivnim propisima, nagrađeni autor suglasan je da ga se spominje, citira i promovira, jednako kao i sadržaje koje je prijavio na Natječaj. Prijavom na natječaj, sudionici su suglasni da Ured za udruge može ime nagrađenog autora i prijavljeni sadržaj, informacije o osvojenoj nagradi neograničeno koristiti u promotivne svrhe, u svim medijima i na Internetu, bez ograničenja i bez plaćanja, slanja obavijesti, traženja odobrenja ili pružanja druge naknade, osim ako je to zakonom zabranjeno. U mjeri dopuštenoj zakonom, nagrađeni autor će nepovratno odobriti, jamčiti, prenijeti i dodijeliti Uredu za udruge sva prava korištenja prijavljenog sadržaja, kao i sva proširenja autorskih prava, te pravo da registrira autorska prava bez ograničenja, uključujući globalno pravo korištenja u svojim promotivnim aktivnostima u bilo kojem postojećem ili budućem mediju, osim gdje je zakonom zabranjeno.

FOTO: PIXABAY