LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za razmjenu u Kinu, Južnu Koreju i Rusiju

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za razmjenu na sveučilišta u Kini, Južnoj Koreji i Rusiji. Svi zainteresirani koji žele zimski semestar akademske godine 2016/2017. provesti u jednoj od ove tri države moraju se prijaviti na natječaj do 1. travnja.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za razmjenu na sveučilišta u Kini, Južnoj Koreji i Rusiji. Svi zainteresirani koji žele zimski semestar akademske godine 2016/2017. provesti u jednoj od ove tri države moraju se prijaviti na natječaj do 1. travnja.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene u zimskom semestru 2016/2017. na sveučilišta u Južnoj Koreji, Rusiji i Kini. Rok za prijavu na bilo koji od ova tri sveučilišta je do 1. travnja

Za razmjenu na sveučilište Hanyang University u Južnoj Koreji potrebno je imati najmanje dva odslušana semestra s vrlo dobrim uspjehom te znanjem engleskog jezika. Mjesečna potpora iznosi 3 tisuće kuna, a za putne troškove Sveučilište u Zagrebu pomaže s 5 tisuća kuna.

Tijekom boravka na ovom studiju studenti su dužni zadržati status redovnog studenta na Sveučilištu u Zagrebu. Dokumentacija koja je potrebna za prijavu je životopis u europass formatu, opis studijskih planova za prijavljeno sveučilište, preporuke dvaju profesora matičnog fakulteta na engleskom, prijepis ocjena, potvrda o upisanoj akademskoj godini 2015/2016. te potvrda o znanju engleskog jezika. Sve ostale uvjete natječaja za ovo sveučilište pogledajte u ovom dokumentu.

Ako se odlučite za odlazak na razmjenu na Sveučilište Sankt Petersbug u Rusiji, morate biti redovni studenti preddiplomskog ili diplomskog studija s dobrim uspjehom te znanjem ruskog jezika, koje dokazujete odgovarajućom potvrdom. Rusko sveučilište oslobađa studente od plaćanja školarine, a Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje mjesečnu potporu od 3 tisuće kuna.

Dokumentacija za prijavu na ovo sveučilište skoro je jednaka kao i za Južnu Koreju, samo što ovdje morate donijeti i molbu na hrvatskom jeziku te životopis na hrvatskom i ruskom jeziku, međunarodni certifikat te potvrdu o znanju ruskog jezika, a ne engleskog. Detaljnije uvjete natječaja pogledajte ovdje

Na City University of Hong Kong mogu se prijaviti studenti preddiplomskog studija s najmanje dva odslušana semestra, s dobrim uspjehom te znanjem engleskog jezika. Kao i u slučaju Hanyang Universityja, Sveučilište u Zagrebu pokriva putne troškove s 5 tisuća kuna te daje mjesečnu potporu od 3 tisuće kuna.

Za prijavu na natječaj potrebna vam je molba na hrvatskom jeziku, životopis na engleskom jeziku u europass formatu, potvrda o znanju engleskog jezika (TOEFL ispit), prijepis ocjena, preporuke profesora, potvrda o upisanoj tekućoj akademskoj godini te opis studijskih planova na željenom sveučilištu. Sve uvjete natječaja možete pronaći na ovoj poveznici

 

FOTO: WE HEART IT