LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Sveučilišta u Osijeku

Raspisan Erasmus+ natječaj za mobilnost

Do 12. ožujka otvorene su prijave za financijsku podršku za studijski boravak ili stručnu praksu u inozemstvu, u okviru Erasmus+ natječaja Sveučilišta u Osijeku.

Do 12. ožujka otvorene su prijave za financijsku podršku za studijski boravak ili stručnu praksu u inozemstvu, u okviru Erasmus+ natječaja Sveučilišta u Osijeku.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku raspisalo je Natječaj za Erasmus+ KA1 mobilnost studenata koja se mora realizirati tijekom zimskog semestra 2021/2022. (studijski boravak) ili od travnja 2021. do svibnja 2022. godine (stručna praksa).

Obvezni su dokumenti koje sadrži prijava:

  • popunjen prijavni obrazac (dostupan na internetskoj stranici Sveučilišta)
  • preslika domovnice za hrvatske državljane ili drugi dokaz o državljanstvu za strane studente
  • potvrda o statusu studenta
  • prijepis ocjena svih položenih ispita sa svih razina studija.

Prijavni obrazac u elektroničkom obliku šalje se na e-adresu erasmus@unios.hr, a potpisani primjerak obrasca šalje se uz ostale dokumente isključivo preporučenom poštom (do 12. ožujka 2021. godine) na adresu:

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Rektorat

Za ERASMUS+ KA1 Natječaj – Prvi dodatni natječaj iz projekta 19/20, rok: 12.03.2021.

Trg Svetog Trojstva 3

31000 Osijek

Studenti nižeg socioekonomskog statusa, studenti s invaliditetom ili posebnim potrebama mogu podnijeti prijavni obrazac za dodatno financiranje. Studenti nižeg socioekonomskog statusa moraju ispisati i izjavu o članovima zajedničkog kućanstva. Važno je istaknuti kako oni koji ostvare pravo na mobilnost automatski sudjeluju u natječaju za financiranje. Međutim, iznos financijske potpore ovisit će o vrsti i trajanju aktivnosti za koju se prijavljuju, kao i o životnom standardu zemlje u koju odlaze. To je, uz informacije o postupku odabira, državama u kojima je moguće realizirati mobilnost i statusu studenta tijekom razdoblja mobilnosti, objašnjeno u Uputama za studente.

Za sva dodatna pitanja studentima je u ime Sveučilišta na raspolaganju Josipa Pleša na e-mail adresi jplesa@unios.hr ili telefonom (031 224 171).

FOTO: PIXABAY