LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Prvi studenti mogli bi doći u novoobnovljeni dom „Bruno Bušić” već u srpnju

Rektor Ljutić obišao je Studentski dom „Bruno Bušić” i popratio tijek radova te izrazio veselje zbog skorog dolaska studenta u novouređeni dom.

Rektor Ljutić obišao je Studentski dom „Bruno Bušić” i popratio tijek radova te izrazio veselje zbog skorog dolaska studenta u novouređeni dom.

Rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragan Ljutić jučer je, 29. svibnja, obišao zgradu novoobnovljenog Studentskog doma Bruno BušićTad se, zajedno s prorektorom Kilićem i voditeljicom Ureda rektora Pletković upoznao s dinamikom preostalih radova.


Kako stoji na stranici Sveučilišta, rektor je izrazio zadovoljstvo odrađenim radovima te se veseli dolasku studenata koji će imati priliku boraviti i iz prve ruke doživjeti svoj studentski dom u novom ruhu. 

– Pri ostvarivanju ovog projekta imali smo vjetar u leđa, odnosno potporu Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, koji je prije godinu dana i obišao gradilište. Nakon komfornog doma u Kampusu, sada ćemo i na Spinutu imati hotel za studente. S druge strane, postoje planovi za izgradnju još jednog studentskog doma u Kampusu čime Split postaje, ne samo po svojim znanstvenim postignućima, nego i po razini studentskog standarda, vrlo atraktivan grad za studiranje – istaknuo je rektor Ljutić.


Video: Facebook
 
Ravnatelj Žižić rekao je da će se broj smještajnog kapaciteta povećati s 800 na 1250, iako to i dalje nije dovoljno za sve studente koji pošalju prijave na natječaj za smještaj u studentskom domu. Prema predviđanjima Žižića prvi bi studenti mogli boraviti u domu već u srpnju, a evo i što je o novouređenom domu rekao Marijan Bašić, voditelj doma:
– Dom Bruno Bušić sada ima 174 sobe od kojih je 121 trokrevetna soba, 49 dvokrevetnih soba te četiri sobe prilagođene osobama sa smanjenom pokretljivošću. Ukupni kapacitet je za 465 studenata koji će imati na raspolaganju sve popratne sadržaje suvremenog studentskog smještaja, uključujući i one sportske.
Ukupna je vrijednost ovog projekta oko 62 milijuna kuna, a financiran je iz bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, sredstava Fonda za zaštitu okoliša, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Studentskog centra i Sveučilišta u Splitu.
FOTO: FACEBOOK / SVEUČILIŠTE U SPLITU