LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRIJAVE I DALJE OTVORENE

Prvi dan LEAP Summita u Zagrebu oduševio publiku

Otvorenju je prisustvovala i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, Dubravka Šuica te prigodnim govorom dala uvertiru u više od 20 tematski šarolikih predavanja koja su se našla na rasporedu prvoga dana.

Otvorenju je prisustvovala i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, Dubravka Šuica te prigodnim govorom dala uvertiru u više od 20 tematski šarolikih predavanja koja su se našla na rasporedu prvoga dana.

Stvaranje prilika za perspektivnu budućnost glavni je poziv ovogodišnjeg izdanja najveće međunarodne multidisciplinarne konferencije u ovom dijelu Europe, LEAP Summit, koja je već u prvom danu zanimljivim sadržajem oduševila brojnu publiku u redovima Zagreb Fair Congress Centra Zagrebačkoga Velesajma. Otvorenju je prisustvovala i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju, Dubravka Šuica te prigodnim govorom dala uvertiru u više od 20 tematski šarolikih predavanja koja su se našla na rasporedu prvoga dana.

 

LEAP, Ideas&Tech i Green pozornica okupile su niz predavača iz cijeloga svijeta koji su otkrili tajne uspješnog poslovanja najvećih svjetskih brendova poput Revoluta, Dell technologies, L'oreala, Mete i drugih te potaknuli sve prisutne korak bliže prema uspjehu. Na današnjem rasporedu pregršt je jednako atraktivnih predavanja, a prijave su moguće na linku.

 

Prva, a ujedno i jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg izdanja LEAP Summita je Andrius Bičeika, partner Revoluta koji se na LEAP pozornici predstavio kroz perspektivu održivog hiperrasta ove revolucionarne tvrtke. Kao ključ uspjeha istaknuo je pristup korisnicima kroz sadržaj – od aplikacije do marketinških kampanja na jednostavan način koji će im olakšavati svaki korak. To je strategija koje se, kako kaže, drže od samog početka pokretanja Revoluta. LEAP pozornica za kraj je prvoga dana ugostila Fredrika Harena koji je inspirirao publiku prozorom u svijet kreativnosti na drugačiji način od uobičajenog. U svojem je govoru, ekskluzivno za LEAP publiku, po prvi puta predstavio IKIGAI + model, vlastitu verziju poznatog IKIGAI modela. Fredrik Haren je nakon posjeta više od 60 zemalja prvi put stigao u Hrvatsku upravo na LEAP pozornicu, a njegova knjiga The Idea Book uvrštena je u top 100 biznis knjiga cijeloga svijeta.

 

Publiku je oduševila i Anna Vainer, osnivačica globalnog pokreta #IAmRemarkable s motivirajućom pričom i poticanjem na obilježavanje vlastitih uspjeha. Istaknutom porukom da je jedina sigurna oklada uvijek ona na sebe, pridonijela je stvaranju osnažujućeg mindseta cijelog događanja. Nužnost brige o fizičkom zdravlju u stresnom poslovnom okruženju neupitna je pa je tako Mario Valentić u svom predavanju istaknuo naviku aktivne svakodnevice i s publikom zaplesao tradicionalni hrvatski ples - linđo, a nakon njega Luka Juroš, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba stavio je fokus na transformaciju obrazovanja u Hrvatskoj. Među predavačima glavne pozornice našao se i Juraj Šebalj s predviđanjima o budućnosti autoindustrije, a panel predavanje donijelo je tematiku učinkovitog upravljanja novcem.

 

Ideas&Tech pozornica otvorena je predavanjem Dušanke Ilić iz Beyond42 o tranziciji u metasvijet. Osvijestila je time da metasvijet daje mogućnost prisustva u onome što se događa upravo sada u ovom trenutku, a ne izvještaje iz prošlosti kao što je to virtualnost do sada podrazumijevala. Slijedom navedenog, kao glavne prednosti metaverzuma istaknula je brisanje granica između virtualnog i stvarnog te decentralizaciju u svim pogledima.

 

Tena Šimon Čolig iz tvrtke A1 u dijaloškom predavanju govorila je o potrebama poduzeća za vještinama i talentima u budućnosti. Iznenađujuća je činjenica da će čak 65% radne snage koja tek započinje svoje obrazovanje raditi u djelatnostima koje danas još niti ne postoje. Istaknula je, pri tom, da je ključ uspjeha naš vlastiti elan te da smo samostalni driveri svojeg ostvarenja što savršeno oslikava glavnu poruku LEAP Summita – pokretati, a ne čekati promjene. Predavanja ove pozornice nastavljena su kroz panel Nikole Škorića (Electrocoin), Milana Horvata (FIMA) i Vlahe Hrdala (UBIK) o perspektivi kriptovaluta, a nakon njih slijedila je izrazito zanimljiva priča Stjepana Bedića o pokretanju prve privatne aviokompanije u Hrvatskoj. Prvi dan Ideas&Tech pozornice zatvoren je panel predavanjem o kreativnosti u digitalnom okruženju koje iz dana u dan pred mlade stručnjake stavlja nove izazove te zahtjeva kreativna rješenja izvan okvira.

 

Na Green pozornicu prvoga dana stigla je Dana Muntean, nekadašnja djelatnica Googlea i Facebooka te je govorila o spajanju strasti i svrhe na karijernom putu. U kontekstu uspješnog poslovnja kao jedinu konstantu istaknula je promjenu, ali i naglasila da je za odlične rezultate nužno biti svoj i izraziti svoje mišljenje uz dodatak proaktivnosti, prihvaćanja neizvjesnosti i preuzimanja inicijative.

 

Ivona Miketa, Bio-mi Sustainable govorila je o načinima kako poslovanje učiniti održivim i ekološki prihvatljivim, ali i koliko je važno da ostatak svijeta čuje tu poruku. Istaknula je certificiranje ekološki prihvatljivih proizvoda kao prvi korak ka motivaciji potrošača na donošenje odluke o kupnji, ali i za dostizanje kvalitete. Smisao održivog poslovanja vidi u višoj svrsi da nečiji dobitak ne šteti nikomu što je danas teško dohvatljivo.

 

Andrej Ribičić predstavio je put kojim je projekt Rezolucija Zemlja, kao najveća akcija čišćenja u državi  potaknuo korijenite hvalevrijedne promjene u istoj. Tin Koren (Strujni krug) u svojemu je predavanju istaknuo što je potrebno napraviti kako bismo u budućnosti stigli do transporta s nultim stupnjem emisije, a green pozornicu obogatilo je i panel predavanje Mirka Brkljačića (GBC HUB i NUOTWO),  Luke Biondića (3D tech) te Marija Špadine (SeaCras) o isplativosti zelenih start-upova.

 

U posljednjih osam godina LEAP Summit posjetilo je  više od 10.000 sudionika iz više od 40 zemalja svijeta, a preko 300 predavača gostovalo je na pozornicama ove inspirativne konferencije te prezentiralo najnovije ideje, svoje uspjehe, znanje te dostignuća. Generalni partner LEAP Summita je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

 

Prijave za osmo izdanje LEAP Summita još uvijek su otvorene, a sudjelovanje je i ove godine besplatno. Kako bi dobili svoju ulaznicu, potrebno je popuniti obrazac na poveznici: https://leapsummit.com/apply-now/. Generalni partner LEAP Summita je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

 

Više informacija o konferenciji LEAP Summit može se pronaći na službenoj web stranici www.leapsummit.com te Facebook stranici.

FOTO: LEAP SUMMIT, PRESS