LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Organizacija nastave

Provjerili smo kako će se održavati nastava na većim sveučilištima diljem Hrvatske

O načinu održavanja nastave do sada je na svojim službenim stranicama obavijestilo šest zagrebačkih fakulteta, dva splitska fakulteta te dva fakulteta i jedan odjel na osječkom sveučilištu.

O načinu održavanja nastave do sada je na svojim službenim stranicama obavijestilo šest zagrebačkih fakulteta, dva splitska fakulteta te dva fakulteta i jedan odjel na osječkom sveučilištu.

Početak nastave na fakultetima sve je bliže, no velik broj ustanova još uvijek nije objavio na koji će način organizirati nastavu u ljetnom semestru akademske godine 2020/2021. Donosimo informacije koje su na svojim službenim web-stranicama objavili jedan odjel te 10 fakulteta diljem Hrvatske.
 

Sveučilište u Zagrebu

 
Ekonomski fakultet u Zagrebu

Ekonomski fakultet u Zagrebu obavijestio je studente da će se svi kolegiji u ljetnom semestru održavati na daljinu, uz određene kolegije koji će biti organizirani u prostorima Fakulteta, ali uz mogućnost nastave na daljinu i u tim slučajevima. Više informacija o organizaciji nastave dostupno je na poveznici.

Fakultet političkih znanosti 

Nastava počinje 22. veljače i održavat će se na daljinu, s obzirom na to da nije bilo novih preporuka koje bi dopustile veći broj ljudi na okupljanjima. U slučaju popuštanja mjera studenti bi prešli na mješoviti model nastave, budući da su zbog potresa na raspolaganju samo tri dvorane. Više je moguće pronaći na poveznici.

Katolički bogoslovni fakultet

Na KBF-u će nastava započeti prema mješovitom obliku, osim za studente kojima je propisana mjera samoizolacije i koji će zbog toga nastavu pratiti isključivo na daljinu. Informacije su dostupne na web-stranici Fakulteta.

Građevinski fakultet

Studenti Građevinskog fakulteta nastavljaju s nastavom na daljinu. Studenti 1. i 2. godine preddiplomskog studija prate nastavu prema rasporedu A, studenti 3. godine preddiplomskog studija prema rasporedu III. godina raspored, dok studenti diplomskih studija nastavu prate prema rasporedima namijenjenima za te godine, dostupnima na stranici Fakulteta. Više je moguće pronaći ovdje.

Veterinarski fakultet 

Veterinarski fakultet nije izričito obavijestio da će nastava biti na daljinu, no objavljen je raspored predavanja po semestrima prema kojemu je jasno vidljivo da će se predavanja odvijati na daljinu i to najkraće do 1. travnja 2021. godine.

Fakultet organizacije i informatike

Fakultet zagrebačkog sveučilišta smješten u Varaždinu još je krajem siječnja obavijestio da nastavlja s nastavom na daljinu i u narednom semestru. Kolokviji će se održavati na daljinu ili kontaktno, ovisno o odluci nositelja predmeta.
 

Sveučilište u Splitu


Ekonomski fakultet 

EFST tek je kratko obavijestio da će se nastava od 1. ožujka 2021. nadalje održavati u virtualnom okruženju uz pomoć informatičkih alata te da će raspored biti objavljen početkom sljedećeg tjedna.

Filozofski fakultet

Nastava na FFST-u također počinje 1. ožujka prema mješovitom modelu. Studenti će nastavu pohađati naizmjenično online i na Fakultetu, s tim da će prvi tjedan nastave u zgradi fakulteta predavanja slušati studenti čija prezimena počinju slovima od A do L, a ostali online. Detaljnije je moguće pronaći na poveznici.


Sveučilište u Osijeku


Matematički odjel

Nastava na Odjelu za matematiku počinje već 22. veljače 2021. godine i to prema mješovitom modelu. Izvodit će se pred kamerom uz praćenje prema realnom vremenu uz manji broj studenata na nastavi uživo te prema modelu C, odnosno na daljinu, uz korištenje slajdova i podjelu ekrana. Informacije su objavljene na web-stranici Odjela.

Ekonomski fakultet

Nastava na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u ljetnom će se semestru odvijati na daljinu, barem na početku semestra. Kolokviji i ispiti mogu se održavati kontaktno u dvoranama Fakulteta. Ako budu objavljene drugačije preporuke, moguć je prelazak na drugi model nastave.

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

Nastava će 22. veljače na FOOZOS-u početi prema mješovitom modelu uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. Raspored će biti objavljen naknadno, do kraja ovoga tjedna, na mrežnim stranicama Fakulteta.
FOTO: UNSPLASH