LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VISOKOŠKOLSKA GEOGRAFIJA

Proslavljena obljetnica geografskog odsjeka

Geografski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta slavi 130. obljetnicu kao jedna od najstarijih ustanova u Hrvatskoj.

Geografski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta slavi 130. obljetnicu kao jedna od najstarijih ustanova u Hrvatskoj.

Geografski odsjek danas je jedna od najstarijih ustanova za naobrazbu geografa u Hrvatskoj. Odsjek postoji već 130 godina, a nudi različita stručna, geografska i istraživačka iskustva i znanja svim svojim sadašnjim i budućim studentima. Geografski odsjek dio je Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. U sklopu Odsjeka djeluje i geografska knjižnica, a sam odsjek djeluje u suradnji s Hrvatskih geografskim društvom.

Jučer je obilježena 130. obljetnica Geografskog odsjeka koji je osnovan 1883. godine pri Mudroslovnom fakultetu u Zagrebu. Prvi sveučilišni profesor bio je prof. dr. sc. Petar Matković. 1964. godine osnovan je i Geografski zavod koji je djelovao u sklopu Filozofskog fakulteta do 1947. godine kada prelazi na PMF. Osim Hrvatskog geografskog društva, suradnju s Odsjekom ostvarili su i mnogi drugi.

„Obljetnicu smo obilježili prezentacijom našeg rada u zadnjih pet godina, a također smo najavili i buduće projekte na kojima radimo”, otkrila nam je Valerija Butorac, predsjednica Kluba studenata geografije Zagreb.

FOTO: INSTITUT RUĐER BOŠKOVIĆ