LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dani zdravlja

Projekt Studentski zdravi dani ponovno se vraća u Studentski dom Stjepan Radić

Ovaj tjedan Zdravo sveučilište organizira treće po redu Studentske zdrave dane, u suradnji sa studentskim udrugama, zborovima i sekcijama čak osam fakulteta sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Ovaj tjedan Zdravo sveučilište organizira treće po redu Studentske zdrave dane, u suradnji sa studentskim udrugama, zborovima i sekcijama čak osam fakulteta sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Zdravo sveučilište u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu i Uredom za sport Sveučilišta u Zagrebu organizira Studentske zdrave dane, koji će se održati 8. i 9.travnja u Studentskom domu Stjepan Radić. Dani zdravlja prepoznatljiv su projekt Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, koji su održani dvije godine zaredom (2018. i 2019.) u Studentskom centru u Zagrebu kao dvodnevna događanja. Svake godine posjetilo ih je više tisuća studentica i studenata, a kao priznanje za odličnu organizaciju i hvalevrijedan cilj, projekt je nagrađen Rektorovom nagradom Sveučilišta.

Zdravo sveučilište promotivno-preventivni je program Odbora za studentsku zdravstvenu zaštitu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, koji su 2018. godine pokrenuli studenti, danas već doktori, farmaceuti, nutricionisti. U četiri godine postojanja učinjeno je mnogo za promociju zdravlja i edukaciju o važnim temama vezanima uz zdravstvenu zaštitu studenata, očuvanje zdravlja i prevenciju bolest

Program ovogodišnje manifestacije:

Petak, 8.4. 15:00-20:00h
  • mjesto događanja: Studentski dom Stjepan Radić, dvorana Pauk i mala menza (studentski restoran)
  • opis događanja: održavanje interaktivnim radionica i seminara o temama vezanima uz zdravlje (pravilna prehrana, oralno zdravlje, važnost tjelovježbe, prva pomoć i osnovno održavanje života, spolno zdravlje, mentalno zdravlje, suplementi u prehrani, kućni ljubimci i zdravlje itd.) sudionici: 25-30 studenata svih fakulteta Sveučilišta imaju mogućnost online prijave za pojedine radionice i seminare (događanje zatvorenog tipa, ograničen broj sudionika). Edukatori su studenti Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog, Prehrambeno-biotehnološkog, Veterinarskog i Kineziološkog fakulteta.

Subota, 9.4. 10:00-17:00h
  • mjesto događanja: Studentski dom Stjepan Radić, dvorište (dio iza kipa Stjepana Radića), stup za popravljanje bicikala, malonogometno igralište
  • opis događanja: u dvorištu studentskog doma postavljeno je 12 štandova više studentskih udruga i sekcija sa zanimljivim materijalima, na kojima stoje studenti koji educiraju o određenoj temi. Od 10h-16h na punktu za popravak bicikala studenti će moći napraviti osnovni pregled i popravak (kočnice, lanci, pumpanje guma). Kroz dan, studenti će moći igrati pikado u dvorani Pauk (UniZG) i stolni tenis (Sport SC). Kroz dan, ulaz u teretanu slobodan za sve studente (Sport SC). U 15h studentica kineziologije održat će 40-minutno vježbanje za sve zainteresirane, a vježbanje je popraćeno glazbom i vođenjem preko mikrofona na razglas. U 16h kao kraj događanja organizirana je biciklijada, moguće sudjelovanje biciklom, rolama, romobilom ili hodajući, trčeći.
  • sudionici: studenti svih fakulteta Sveučilišta imaju mogućnost dolaska na događanje, educiranja i uzimanja promo materijala sa štandova, vježbanja, popravka bicikla, igranja pikada i/ili stolnog tenisa, sudjelovanje u biciklijadi (događanje otvorenog tipa, neograničen broj sudionika) Edukatori na štandovima su studenti Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog, Prehrambeno-biotehnološkog, Edukacijsko-rehabilitacijskog, Veterinarskog i Kineziološkog fakulteta, a na punktu za popravak bicikala volontiraju studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva (KSET)
Sve o projektu možete pratiti na linku.
FOTO: FACEBOOK, ZDRAVSTVENO SVEUČILIŠTE