LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet

Program Mjeseca hrvatske knjige 2023. u Knjižnici Filozofskog fakulteta: Gdje prevoditelji postaju prevoditelji

Knjižnica će obilježiti ovaj događaj napetim prevodilačkim dvobojima, predavanjima, radionicama i slično.

Knjižnica će obilježiti ovaj događaj napetim prevodilačkim dvobojima, predavanjima, radionicama i slično.

Knjižnica Filozofskog fakulteta obilježit će Mjesec hrvatske knjige u periodu od 16. listopada do 15. studenog u konferencijskoj dvorani na drugom katu Knjižnice. Bit će održan niz predavanja, panel-rasprava i okruglih stolova na temu književnog prevođenja u kojima će sudjelovati nastavnici, alumni i studenti Filozofskog fakulteta.
 

Ambasadori


Uz mnoštvo zanimljivih sudionika istaknuli bismo tri predavanja naših poznatih prevoditeljica Ksenije BanovićĐurđice Čilić te ambasadorice ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige Ande Bukvić Pažin.

Na panel-raspravama iskusni prevoditelji govorit će o suradnji prevoditelja i autora, o izazovima književnog prevođenja i zašto je baš književno prevođenje posao iz snova. 
 

Prevodilački dvoboj


U suorganizaciji s Društvom hrvatskih književnih prevodilaca održat će se nekoliko prevodilačkih dvoboja poznatih pod nazivom U prevodilačkom ringu. Predstavit će se i aktivnosti književnog prevođenja pri studentskim klubovima. Također, u predvorju Knjižnice bit će postavljena izložba književnih prijevoda nastavnika, alumna i studenata Filozofskog fakulteta.

Ovo je samo dio programa, a za više informacija posjetite stranicu Knjižnice Filozofskog fakulteta ili zapratite događaj na Facebook i Instagram profilu Knjižnice i budite u toku sa svim aktualnim novostima vezanim uz događanja.

FOTO: PR, URED ZA INFORMIRANJE/ FILOZOFSKI FAKULTET