LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava za vrijeme koronavirusa

Profesor Radeka smatra da stare preporuke za fakultete nisu primjenjive

Kako navodi profesor Radeka sa zadarskog sveučilišta, sveučilišta i ostala visoka učilišta očekuju okvir preporuka kojima se mogu voditi pri organizaciji nastave.

Kako navodi profesor Radeka sa zadarskog sveučilišta, sveučilišta i ostala visoka učilišta očekuju okvir preporuka kojima se mogu voditi pri organizaciji nastave.

Igor Radeka, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i redoviti profesor na Sveučilištu u Zadru, bio je gost u Novom danu pri čemu je rekao kako MZO treba donijeti smjernice za rad visokih učilišta jer one stare nisu primjenjive.

Kako kaže profesor Radeka, u starim preporukama stoji da se nastava treba izbjegavati, dok sad epidemiološka situacija govori da je moguće vratiti se na visoka učilišta, dapače, da je sve spremno za isto. 

– Ministar je rekao da razumije situaciju, no spominjao je i autonomiju Sveučilišta. Autonomija Sveučilišta se preširoko shvaća, ona se ne odnosi na upravljanje i način rada na visokim učilištima. Institucije očekuju okvir prema kojim bi trebale raditi. – govori profesor Radeka u Novom danu.


Vezano: MZO otkrio kada možemo očekivati preporuke za nastavu na fakultetima
Rekao je kako je svega 10% studenata koji žive u mjestu u kojemu studiraju, dok je 90% onih koji su u privatnom smještaju koji još uvijek ne znaju trebaju li se vratiti ili ne itd. Ipak, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs jučer nam je rekao da će do kraja tjedna biti poznate preporuke za organizaciju nastave na fakultetima.
FOTO: PIXABAY