LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Sjever

Problemi u Koprivnici: Menza prestaje raditi, studenti ostaju bez subvencionirane prehrane

Studentima sa Sveučilišta u Koprivnici u tekućoj godini nije osigurana subvencionirana prehrana u menzama. Iz Sveučilišta se ograđuju i krivnju prebacuju na nadležno Ministarstvo.

Studentima sa Sveučilišta u Koprivnici u tekućoj godini nije osigurana subvencionirana prehrana u menzama. Iz Sveučilišta se ograđuju i krivnju prebacuju na nadležno Ministarstvo.

Akademska godina službeno je započela i dok većina studenata polagano pristupa novim fakultetskim izazovima, studente iz Koprivnice dočekao je hladni tuš. 

Naime, kako prenosi portal ePodravina, Sveučilište Sjever u Koprivnici ostalo je uskraćeno za rad studentskog restorana. Menza u Koprivnici prostorno postoji, ali nitko od prehrambenih lanac ne želi isporučivati usluge tople hrane. Osim prehrane, studenti u Koprivnici se susreću i s problemom smještaja te javnog gradskog prijevoza.

Sramota je ovo što se događa. Svake godine otvaraju se novi smjerovi i sve veći broj studenata upisuje studij, a apsolutno ništa se ne čini kako bi se poboljšali uvjeti studiranja. Mislim da je svima jasno da se tu radi samo o interesu. Ovim je Sveučilište pokazalo koliko brine o svojim studentima koji dolaze iz cijele Hrvatske pa i izvan nje. Vjerujem da bi mnogi studenti, da su ovu informaciju znali ranije, razmislili o upisu na Sveučilište u Koprivnici, gdje osim što ne postoji adekvatan smještaj ni javni prijevoz, sada nema niti menze. - rekla je anonimna studentica u izjavi za ePodravinu.


Prorektor Sveučilišta Sjever, Mario Tomiša, tvrdi kako studentska menza nema veze sa Sveučilištem te da je za sve odgovorno Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Sukladno tome, studentima savjetuju da samoinicijativno pišu žalbu nadležnom Ministarstvu. 
FOTO: PIXABY