LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

Privode se kraju radovi na studentskom domu u Dubrovniku, uskoro natječaj za smještaj

Privode se kraju radovi na studentskom domu u kojem će već od akademske godine 2020/2021. boraviti čak 503 studenta. Početkom srpnja raspisat će se natječaj za smještaj.

Privode se kraju radovi na studentskom domu u kojem će već od akademske godine 2020/2021. boraviti čak 503 studenta. Početkom srpnja raspisat će se natječaj za smještaj.

U tijeku je završna faza izgradnje i opremanja studentskog doma u Dubrovniku. Na stranicama Studentskog centra navedeno je kako se trenutno radi na unutarnjem uređenju, hortikulturi te na opremanju soba, menze i kuhinje, teretane i zajedničkih prostorija.

Valja napomenuti da će ondje biti smješteno ukupno 503 studenta, i to 498 u dvokrevetnim sobama te 5 u jednokrevetnim namijenjenima studentima s invaliditetom. 

– Dom raspolaže s ukupno 503 ležaja, od čega 498 u dvokrevetnim sobama te pet u jednokrevetnim sobama prilagođenim osobama s invaliditetom. Svaka soba opremljena je vlastitom kupaonicom, klimatizacijom s mogućnošću podešavanja zasebno za svaku sobu, internetom te mini hladnjakom. Studentima će na raspolaganju biti i prostorije za učenje, čajne kuhinje, teretana, praonica robe, te parking u zatvorenoj garaži. Studentski restoran bit će kapaciteta dvije tisuće obroka dnevno. U sklopu doma studenti će imati i usluge Studentskog servisa. – ističu iz SC-a Dubrovnik.

Već se početkom srpnja očekuje otvaranje natječaja za smještaj u domu tijekom iduće akademske godine. 

Projekt izgradnje financira Europska unija iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a  sufinanciraju ga Grad Dubrovnik, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Dubrovačko-neretvanska županija i Sveučilište u Dubrovniku.
FOTO: SCDU.HR