LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski izbori

Primaju se kandidature za zadarske studentske predstavnike; poznati datumi izbora

Do 7. svibnja moguće je poslati kandidature na natječaj za izbore studentskih predstavnika Sveučilišta u Zadru, koji bi se trebali održati 17. i 18. svibnja 2021.

Do 7. svibnja moguće je poslati kandidature na natječaj za izbore studentskih predstavnika Sveučilišta u Zadru, koji bi se trebali održati 17. i 18. svibnja 2021.

Raspisani su izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zadru i studentske predstavnike u stručnim vijećima sveučilišnih odjela u akademskoj godini 2020/2021. Održat će se 17. i 18. svibnja, vjerojatno online.

Kandidate najkasnije do 7. svibnja mogu predložiti pojedinci, studentske organizacije i studentske udruge. Uvjet je da imaju ostvareno minimalno 60 ECTS-bodova u protekle dvije akademske godine, da nisu u statusu S i da imajz zamjenika.

Postoji i nekoliko razlika između odjelne i sveučilišne liste:
  • odjelna lista: prijava na razini sastavnice, minimalno 5% potpisa birača u odnosu na ukupan broj studenata određene sastavnice, birači mogu biti samo studenti sastavnice za koju se osoba kandidira
  • sveučilišna lista: prijava na razini Sveučilišta, minimalno 1% potpisa birača u odnosu na ukupan broj studenata Sveučilišta u Zadru, birači mogu biti svi studenti Sveučilišta.
Prema pravilniku o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, u sastav ulazi 9 kandidata sa Sveučilišne liste, po jedan kandidat (i zamjenik) sa svakog sveučilišnog odjela, prema dogovoru izabranih kandidata ili se bira student s većim brojem glasova ako se ne može postići dogovor. Broj članova može biti drugačiji ako neke sastavnice nemaju prijavljenih kandidata, no ne smije ih biti manje od onoliko koliko ih treba biti u Senatu.

Potrebne dokumente i ostale važne informacije moguće je pronaći na web-stranici Studentskog zbora.
FOTO: PIXABAY