LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Valeo innovation challenge contest

Prilika za najkreativnije studente da stvore automobil budućnosti

Učinite način na koji koristimo automobil u 2030. godini inteligentnijim, zelenijim i zabavnim u isto vrijeme.

Učinite način na koji koristimo automobil u 2030. godini inteligentnijim, zelenijim i zabavnim u isto vrijeme.

Svi mi za sebe volimo reći da smo kreativni. Koliko je to stvarno istina, napokon imate priliku pokazati – i za to biti nagrađeni! Budućnost vožnje kakvu poznajete potencijalno je u Vašim rukama. 

Cilj Valeo Innovative Challenge natjecanja je pronaći projekt koji su osmislili studenti te koji je inovativan u području automobilske tehnologije. U prijevodu, osmisliš najbolju ideju kako koristiti automobile u budućnosti i pokupiš nagradu od 100 000 eura. Ako si baš ti onaj pehist koji u svemu završi na drugome mjestu, ne brini, jer nagrađuju se dvije ideje. Ako ni to nije dovoljno da pronađeš motivaciju, uzmi kao primjer prošlogodišnje osvajače nagrada, pošto je ovo četvrta godina kako se natjecanje održava. 

Kako bi ovaj pothvat bio što uspješniji, pravila dozvoljavaju da sastaviš tim od najmanje dvoje, a najviše petero sudionika. Iako je natjecanje isključivo za studente, iznimke za sudjelovanje u timu su vaši profesori koji imaju ulogu asistenta. Nakon prijave, dozvoljene su izmjene prijavljenih članova i projektnih ideja sve do 17. veljače, što je ujedno i zadnji dan za prijave. Ako netko od sudionika odustane i u timu ostane jedna osoba, tim se diskvalificira. Stoga pripremite se na to da vođa vašeg tima zadrži sve na okupu.

Kriteriji za odabir projekta su:

  • Prijava u dvije kategorije:
  • 1. najbolja inovacija
  • 2. nov način kako koristiti automobile u 2030.
  • kompletno rješenje navedene problematike i kako se s njima nositi u stvarnom svijetu
  • kako nadmašiti očekivanja društva s novim projektom
  • tehničko znanje pri rješavanju problema
  • provodljivost projekta u stvarnom okruženju
  • konstrukcija koncepta (vizualna i konceptualna)
  • kvaliteta izvedbe pri izlaganju projekta

Svoje prijave predalo je preko 500 timova iz 57 različitih zemalja svijeta, među njima i predstavnici iz Hrvatske. Natjecanje je podijeljeno u tri faze. Nakon prijave slijedi proces odabira najbolje isplaniranog projekta. Najvažniji je aspekt u ovom dijelu natjecanja koji problem projekt rješava i kako biste ga vi izgradili. U polufinale prolaze samo 24 najbolja tima. U ovoj će fazi pokazati svoju ideju na djelu razvijajući ju u stvarnim uvjetima. I samo nekoliko koraka nakon, te devet mjeseci kasnije, možete biti jedni od sretnih dobitnika.

Ako ništa drugo, natjecanje će vas izazvati da pomaknete svoje granice i razmišljate izvan okvira, a i izgledati odlično u životopisu. Ako ste spremni, za kraj još samo provjerite do kada traje vaša putovnica kako bi 27. listopada 2017. podigli svoju nagradu na izlaganju u Parizu.

Za više informacija posjetite službenu stranicu na poveznici.

FOTO: FACEBOOK