LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj u tijeku

Prilika za mlade: Postani ambasador bioekonomije!

Europska komisija objavila je natječaj za mlade ambasadore bioekonomije te ih potiče da se na isti prijave.

Europska komisija objavila je natječaj za mlade ambasadore bioekonomije te ih potiče da se na isti prijave.

Europska komisija pokrenula je natječaj za ambasadore mladih bioekonomije koji će svojim aktivnim djelovanjem doprinijeti podizanju svijesti o ulozi bioekonomije i tako pomoći u postizanju održivog gospodarstva Europe, prenosi AMPEU.

Bioekonomija (eng. bioeconomy ili bio based economy) se u dokumentima Europske unije definira kao i inovativno gospodarstvo s niskom razinom emisija i s ciljem osiguravanja održivosti poljoprivrede i ribarstva, sigurnosti opskrbe hranom i održivog korištenja obnovljivih bioloških resursa uz zaštitu bioraznolikosti i okoliša. Bioekonomija podrazumijeva tehnološke i društvene promjene, a prema Europskoj komisiji obuhvaća sektore šumarstva, poljoprivrede, ribarstvo i akvakulturu.

Europska komisija objavila je natječaj za mlade ambasadore bioekonomije te ih potiče da se na isti prijave. Mladi ambasadori bioekonomije svojim primjerom vode, informiraju i inspiriraju zajednice o održivoj kružnoj bioekonomiji i bioekonomskim područjima poput prehrambenih sustava, šumarstva, klimatskih promjena, plave bioekonomije i dr. Dolazeći do civilnog društva, studenata i zajednica, ambasadori nastoje angažirati donositelje odluka i podići svijest na društvenim medijima, a posljedično tomu podići i svijest o ulozi bioekonomije u životu svih nas.

Izabrani ambasadori mladih bioekonomije preuzimaju mandat u trajanju do dvije godine te sudjeluju na:
  • ljetnom kampu od 25. do 27. srpnja 2022. u Bruxellesu;
  • konferenciji o bioekonomiji od 6. do 7. listopada 2022. u Bruxellesu.
Uz to, ambasadorima se pruža mogućnost sudjelovanja u europskoj tranziciji održivosti i donošenje vlastitih ideja, komunikacijske podrške te vidljivosti njihova djelovanja na događajima bioekonomije i društvenim mrežama. Angažman ambasadora nagrađen je certifikatom koji će ambasadorima biti uručen tijekom ceremonije dodjele nagrada na Bioekonomskoj konferenciji.

Prijaviti se mogu svi mladi (ili grupa pojedinaca do tri osobe):
  • koji imaju između 18 i 35 godina te imaju prebivalište u Europskoj uniji;
  • koji imaju iskustvo ili snažan interes u bioekonomiji i/ili bioekonomskim područjima;
  • koji su dobri komunikatori i spremni koristiti razne digitalne alate za podizanje svijesti o bioekonomiji;
  • koji tečno komuniciraju na engleskom jeziku;
  • posvećeni programu Ambasador.
Više informacija dostupno je na poveznici. Natječaj traje do 13. lipnja. 
FOTO: PEXELS